BgDaHan.com

Разнообразие от ябълки erly jeeneva

Ябълките на Ърли Женева са получени от американската селекция през 1967 г. Родителските форми на тази култура са два вида: Julirred и Quinti, а името на ябълковото дърво идва от мястото, където е получена тази ябълка (експерименталната станция в Женева).

Разнообразие от ябълки Earley Женева

Характеристики на ябълкови дървета

Дървото е високо, с широка овална корона и среден ръст на младите филизи. Растението много рано образува първите култури. В случай на присаждане на подложка от джуджета първите ябълки се образуват следващата година след засаждането на разсад. Сортът е самоплоден, така че опрашителите са засадени за стабилни реколти до дървото, например Delicacy, James Grieve, Idared, Discovery и др. Плодове от смесен тип (на клоните, плодови клонки и копия могат да се формират ябълки).

Плодовете са едностранни, средни, тежащи около 150 грама. Основният цвят на ябълката е зеленикаво-жълт, покриващият цвят е червен (червеният цвят присъства на слънчевата страна на плода). Крем, тънка структура. Плодът има прекрасен сладко-кисел вкус, приятен аромат. Дегустаторите оценяват вкусовите качества на ябълките Erli Женева на 4,7 точки, което се смята за един от най-високите показатели.Изсушаване на плодовете в средата на лятото, около седмица преди запълването на бялото. Трябва да се отбележи, че узряването на плодовете е неравномерно, така че събирането на плодове трябва да се извършва по няколко начина. Ябълките Женева нямат дълъг период на съхранение, така че след като са били извадени от дървото, те се консумират или преработват за сок. Максималният срок на годност на плодовете при създаване на благоприятна температура и влажност е 1-2 седмици.

Епъл Гардън Ерли Женева

Предимствата на сорта включват ранния период на узряване на плодовете и възможността за получаване на редовни реколти. Недостатък е поражението на брадата, така че по време на вегетационния период на растението се препоръчва периодично лечение за това инфекциозно заболяване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com