BgDaHan.com

Разнообразие от ябълки `quinti`

Семената на ябълката Quinti са получени в Канада, като пресичат типа Crimson Beauty и сорта Red Melba. През 1986 г. този сорт става широко разпространен. Тя е вписана в Държавния регистър за Северен Кавказ, Централната зона на Черно Земя и района на Долна Волга.

Вид ябълка: Quinti

"Kvint"

Този сорт е широко разпространен в районите Липецк, Воронеж, Ростов, Курск, Астрахан и Волгоград, републиките Кабардино-Балкария и територията Краснодар. Средното дърво има широко закръглена, разпространяваща се корона, но доста рядко. Долните клони на короната са увити. Дървото е силно листно.Скелетните клони имат средна дебелина и са почти под прав ъгъл от багажника. Кората на клоните е гладка, зеленикаво-сива на цвят. Дървото е боядисано сиво-кафяво със сив оттенък. Плодовете се появяват върху пръстените, а плодовете се поставят основно върху дървесината от миналата година. Спири и по-рядко плодови пръчки се образуват върху дървесина дългосрочно. Тъмнозелените листа са предимно широко пирамидални и по-рядко яйцевидни, с широка основа. Краят на листа е равномерен и има денивелация. Върхът на листа е широко клиновиден, чийто връх се стеснява гладко или рязко. Дръжки дълги и средни, леко понижени.

Ланцет-оформени пастели със среден размер. Цветята са предимно големи по размер и бели на цвят. Пещерът е на нивото на тичинките и е силно понижен в основата. Плодовете на летния сорт "Quinti" имат среден размер и гладка повърхност. Те са заоблени, едноизмерни и имат удължена конусна форма. Плодовете с подвижна зрялост са боядисани в зелено-жълт цвят. В периода на покритие цветът на плода е непрекъснат, много често повечето плодове са оцветени в тъмно червено или оранжево-червено. Плодовете на плодовете първоначално са зеленикави, а в периода на пълна зрялост придобиват кремообразна сянка. Плодовете на плодовете са гъсти, сочни, сладки, кисело и с добър вкус.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com