BgDaHan.com

Разнообразие от ябълки

Ябълка звездичкаРазнообразието от ябълки Zvezdochka е изведено от руския професор Chernenko SF. в резултат на прекосяването на ябълковите дървета литовската Pepinka и Scarlet Anis. Това са високи дървета със закръглена форма на короната през първите години на растителност. След известно време, под тежестта на жътвата, короната се разпространява и клоните на дървото се навеждат към дъното. На 20-годишна възраст културите достигат височина от 6 метра с максимален диаметър от 6,5 метра. Растението има тънки дълги издънки и овални листа, които са прикрепени към клоните на къси дръжки. Сортовете Zvezdochka се препоръчват за отглеждане в централната част на Русия: Средна Волжски, Волга-Вазацки, Централна и Северозападна области.

Характеристики на ябълковото дърво

Плодовете на тази култура започват на 7-та година след засаждането на разсад, въпреки че дърветата на джуджета запазват първата реколта за 4 години след инокулацията. Доходността е редовна, средна. Съберете плодовете в началото на септември, а броят на ябълките зависи от възрастта на дървото. Максималният добив на плодове се наблюдава след 12-18 години живот на ябълката. През този период от всяко растение се получават 100-200 килограма плодове. Матуритетът на потребителите в Zvezdochka идва един месец след събирането на плодове. Ябълките се характеризират с добра дълголетие. Когато се съхраняват в конвенционална изба, такива ябълки могат да се поставят до април без загуба на презентация.Плодови ябълкови сортове Zvezdochka трябва да се отдаде на средната. Те имат среден размер и тегло от 90 до 140 грама. Ябълки с кръгла форма с червена кожа и восъчно покритие върху повърхността. Пулпът е бял със зеленикав или розов оттенък. Благодарение на хармоничното съчетание на естествени захари и киселини, плодовете вкусват страхотно, те са хрупкави и сочни.

Дървото има среден индекс на зимна издръжливост, не е засегната от износване. Предимствата на ябълковото дърво Asterisk трябва да се припишат: прекрасен вкус на плодове, редовен добив и добра дълголетие, устойчивост към болести.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com