BgDaHan.com

Разнообразие от ябълки "Alenushka"

Разнообразие от ябълки

Alyonushka

С пресичането на ябълките от сортовете Laletino и Papirovka е получен летен клас ябълки "Alenushka". През 60-те години беше представен клас "Alyonushka", авторите на такива ябълки са служители на експерименталната станция за плодови растения Krasnojarsk NNTikhomirov и A.Tolmachev. И днес сортът "Alyonushka" е много популярен сред градинарите и е най-често срещаният материал за засаждане на растителната детска градина.

Това разнообразие от ябълки се взема предвид в Държавния регистър на много региони на Сибир, като например регион Кемерво, Красноярск, Чита, Тиумен, Иркутск и Тиумен. За територията Красноярск, клас "Alenushka" е най-доброто от качествени плодове, устойчива на замръзване, добивът е висок. Дървета от този вид ябълки принадлежат на полу-джуджета, растежът на такива дървета се осъществява бързо, като се ускорява добивът на разсад в детската градина.При ранно отглеждане на плодове дърветата спират да растат. Короната на дърветата е силно наклонена, клоните на дърветата намаляват. Цветът на кората е кафяв, на сянката е оцветена в маслина. Плодовете на ябълки "Alenushka" може да се намира, както на плодови клонки, както и на прости и сложни kolchatkah, и дори на клони от миналата година. Издънките са прави, кафяви-кафяви, средно гъсти, гъвкави. Лещите са малки и малкият им брой. Бъбреците на дърветата са заоблени и спуснати надолу. Светло-зелените листа със синкав оттенък на това разнообразие от ябълки имат среден размер, овална форма, докато са къси, спуснати на средната дръжка.

Разнообразие от ябълки

Разнообразие от ябълки "Alyonushka"

Когато цъфтят, дърветата от този сорт са покрити с розови пъпки, които цъфтят, покрити с бели цветя с лек аромат. Венчелистчетата на цветята са рядко яйцевидни. Плодове от ябълки "Alenushka", най-вече малки по размер, кръгла форма, които се стесняват към кайлъка. Ябълки, когато зреене сламено жълт цвят с розово-червен руж, което е замъглено удари.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com