BgDaHan.com

Разнообразие от ябълки

Разнообразие от ябълки Borovinka

Боровинка

Родословието с ябълка сорт "Боровинка" не е създадено. Този сорт е получен чрез народна селекция. Разнообразието от ябълки Borovinka е широко разпространено в Северна Америка, а в Западна Европа още в края на XVIII век.

И това разнообразие са възложени на различни региони на различни имена: Harlamovka просто Harlamovskoe, пълнене Harlamovskogo, Боровицката, Bravinskoe (Bravin), и в Америка - херцогиня на Олденбург. От Боровинка или Borovin - "в Москва", което означава, че тя Borovoye ябълка отглеждани в гората. Степен Боровинка момента отглежда в централните региони на Русия, както и в Ставропол, Краснодарски край.Боровинското дърво е със среден размер и средна височина. Дървото има доста рядка, кръгла корона. Младите дървета имат гъста корона, вертикален овал или метамелоид. Леко огънати, извити главни клони под ъгъл 30-45? тръгнете от диригента. На младите дървета клоните се притискат към проводника. Клоните са зелени, гладки и на слънчевата страна имат тъмнокафяв оттенък. На копието и на клоните, плодът се развива в млада възраст, а при възрастни дървета се среща на разклонени, терминални жлези.

Дърветата имат зелени листа с тъмни нюанси. Листата са доста големи, широки и имат подчертан връх. Доста плосък релеф на листата. Листната повърхност е лъскава и има графитен блясък. Съцветие на цветя под формата на чадър. Цветовете са бели с розов оттенък. Плодове сортове ябълки Borovinka са средно или по-високи от средните. Плодове с правилна форма без ясно изразени ребра имат гладка, почти остра повърхност. Светлозелен или жълт с розов оттенък, основният цвят на плода, а в по-голямата част от плода в периода на прикриване се появява оцветен лъскав руж. Когато зрее, плътта на плода е жълтеникав. Пулпът има сладък и кисел вкус, сочен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com