BgDaHan.com

Асортимент на ябълки "рубла"

Един вид ябълково дърво "Rublevoye" се получава чрез хибридизиране на Purple rancets и Antonovki 600 грама. Този сорт принадлежи към късните разновидности на селекцията на експерименталната станция "Приморски плодове" и "Бери". В южната зона на Приморски територии тя е зонирана.

Вид ябълка:

рублаВисокото дърво има овална корона, която с възрастта придобива по-широк и по-разпространен вид. Основните клони на дървото с кората, оцветени в зелен канелен цвят, се издигат нагоре. С възрастта клоните на дърветата се разпределят на страните и върху тях се появяват пръстените. На три-четири години дърветата започват да дават плодове. Плодовете могат да бъдат и на двугодишно дърво. Основно изкълчени леторасти със зеленикаво-кафява кора. Светло-зелените листа са със средна и продълговато овална форма. Листата на листата с назъбено назъбване и набръчкана повърхност. Средно дългата дръжка има широки широколистни розетки.

"Рубла" сортове плодове имат средна стойност, а също така са по-високи от средната стойност, и тяхното тегло е от 140 170 г Те симетрични овална форма с гладка, лъскава повърхност. Плодът има основно оцветяване на кожата оранжево-червено с розов оттенък. Фетална стволови средна дебелина korotkaya.U месестата част на плодовете е бял с кремав оттенък. Той е сочен с приятен кисел сладък отличен вкус. Като част от "рубла" овощни сортове, съдържаща: 12,7% захар, 0.85% титруеми киселини 23,6mg / 100 - аскорбинова киселина 110 мг / 100 г - P-активни вещества, до 10,3% на сухо тегло - пектинови вещества, до 80 mg / 100g - танини. Плодовете на този сорт не узряват в същото време, така че те често не се отглеждат в производствените градини. За консумация в прясна форма плодовете са забележително подходящи, тъй като те имат отлични вкусови качества. Обикновено ще остане до средата на октомври. Зимната устойчивост на дърветата обикновено е по-ниска от средната.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com