BgDaHan.com

Желязо дърво - терпентин пеперомия

Желязо дърво - терпентин пеперомия

Пеперомски лале под името "желязо" дори по време на съветското време пада на моите роднини. Минаха много години и тя все още украсява прозореца им.

Възрастното растение изглежда величествено и когато освобождава скромните съцветия - "свещи", прилича на свещник.

Пеперомията е проста при кърменето. В моите роднини той расте добре както на западната и на източната страна под пряка слънчева светлина, моята пиперология се чувства добре на прозореца на северния прозорец.

Почва за растението, те вземат универсалното с добавянето на малко количество пясък, дренаж е задължително. Тъй като корените на пиперометрията са повърхностни, пота се избира плитък. За възрастни растения се нуждаете от контейнер, който е по-тежък, така че масивните стъбла да не го преобръщат. Трансплантира се на всеки две до три години или според нуждите.

Хибернацията е пухкава с лалета при нормална стайна температура, не харесва студа, не толерира черния дроб. Когато се охлажда, листата могат да паднат и ръбът на листа става кафяв от течения.

Заводът не трябва да създава висока влажност. През горещото лятно време се пиприпира пръска, а също и тя обича топъл душ - в същото време и прахът от листата се измива. Изсипете умерено, придайте на почвата между водата да изсъхне. Това е особено важно през зимата. През топлия сезон те оплождат два пъти месечно, през зимата те не се хранят.Размножаване на растението може да бъде семена, стъбла и листа резници, разделяне на храста по време на трансплантация. Роднините разпространяват пиперомията с резници с 2-3 възли, ги засаждат в универсална закупена почва, наполовина смесени с пясък, през топлия сезон.

От вредителите се наблюдават само брадавици, от които се елиминират, като се избърсват листата с памучна вата, напоена с алкохол.

От личните наблюдения ще добавя, че стъблата на обраслата пиперомия са крехки, лесно се счупват, така че е необходимо да се справяте леко с растението.

Руски офис мебели

Вероника Ворусиевич, Киев

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com