BgDaHan.com

Ранен червен

Ранен червенТози сорт е отгледан в Всеруския изследователски институт по селекция на плодови култури (Melba x Papirovka). Първи плодове от сорта Ранен червен са получени през 1973 г. Този сорт е включен в Държавния регистър на подборните постижения за употреба през 1988 г.

Плодовете от този вид са средно големи, кръгли, леко наклонени. Кожата на ябълките е лъскава и деликатна, цветът в по-голямата си част е тъмночервен в комбинация с ивици.

Дърветата са ниски, растат бързо, имат закръглена корона.

Клоните са компактни, краищата на клоните сочат нагоре. Кората има тъмно сив цвят. Комплексните и прости пръстени са преобладаващият тип плодови формации. Дърветата са сравнително зимни. Също така средната устойчивост на износване.Кадрите са кафяви, прави, кръгли в напречно сечение. Средният размер на бъбреците е пъстър, заоблен. Листата имат среден размер, овална форма, късо остър, зелен цвят с леко жълто, блестящо. Краищата на листа са малки зърна. Пъпките на цветята са големи, пуберкулозни, кръгли конични. Цветя със среден размер, светлорозови, с чинийка, венчелистчета продълговати, затворени, леко извити ръбове, стигма на пистил на нивото на тичинки.

Плодът на плода е сочен, дори леко подобен на крема. По вкус тази категория ябълки получи 4,4 точки, за малко повече - 4,5 точки. За събиране този сорт е готов за август 1-15 в района на Орел, а контролната степен Papirovka е от 1 до 8 август. Те използват тези ябълки от 1 август до средата на септември.

Сортът е много плодотворен и бързо развиващ се - средният добив на Early Scarlet е бил 170 цента / грам в сравнение с контролната степен "Папилаж" - 120 броя на хектар.
Недостатъкът на сорта Early Scarlet е само средната устойчивост на износване. Но достойнствата са очевидни - умни плодове, зимна издръжливост, ранна плодовитост и добив.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com