BgDaHan.com

Зима за органични

Фертилен почвен слой далеч от винаги може да насити градинските култури с хранителни вещества. Но органичният с него се справя отлично.

Торът е най-популярният органичен тор. Той дава на растенията необходимия калий, азот, фосфор и микроелементи. Тъй като е по-добре да се запечата почвата в прясна почва, отколкото в прясна, и двете половин мъртъв тор, тогава има нужда от правилно съхранение през зимата. Обикновено избран район с гъста земята (в противен случай забулено филм), на които се полага слой от слама или торф (за усвояване на течен оборски тор) и едва след това - тор (височина на комина не трябва да надвишава 1.5 m, широчина - 2 m, дължината произволно). Тогава подслон му с тънък слой (15-20 см) от торф или сухи листа, слама, да не се измива хранителни вещества, както и за известно време държи под обвивка.

Времето за внасяне на тор в почвата зависи от културата: през есента се донася за зеленчуци, които са засадени рано (например зеле и ранни картофи). Според скорошно култура (късно зеле, картофи, тиквички, краставици, тиква, тиква) оборски тор може да се прилага през пролетта.Алтернатива на оборския тор - птичи тор. По принцип това са продукти от живота на домашните птици: гъски, патици, пилета, гълъби, които са най-ценни. Птиците се внасят в работно облекло през пролетта или есента под копаене на почвата или се използват като летни течни торове. Сурови тор от птици се разреждат с вода в съотношение 1: 10-12 и се правят в размер на 1 кофа на 1 кв.м. И имайте предвид: високата концентрация на птичи тор може да "изгори" растенията!

Съвет: Уверете се, че разтворът с органичен не ферментира, тъй като това намалява съдържанието на азот в него. Преди това органичните торове могат да се пълнят с вода само ако трябва предварително да се напоят.

Елена Реконкина

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com