BgDaHan.com

Пораснете дори и голямо цвекло

Моят съвет е за всеки, който иска да израсте гладкото голямо цвекло.

аз Аз посея цвекло само на плоски широки хребети, които никога не успяха да ми дадат веднъж. Факт е, че на цвекло е по-нетърпеливо от други зеленчуци, за да отговори на внимателно подготовка на място за засаждане. На широк хребет, всички растения са еднакво осветени, получават равно количество влага по време на напояването и така корените растат като селекция.

Най-добре е хребетът да се издига малко над земята (15-20 см) и да е ограничен до твърдите страни. Тогава плоската повърхност няма да се превърне в могила, когато краищата паднат. Широчината на леглата правя така, че да е лесно да стигнете до средата от всеки край.

По-късно през есента изкопаване през почвата на бъдещия хребет. Опитвам се да направя това възможно най-дълбоко. След това добавете към почвата 5 кофи от не-кисел торф и 2 кофи на компост.

През зимата аз напълвам леглата със сняг изобилно, така че през пролетта да поглъща почвата с влага. И през май, вече съм посял разсад цвекло на цвекло, не се изисква допълнително торене. Млади растения Вода веднъж седмично за приблизително изчисление: 10 литра вода на 1 квадрат. м. Когато започне вкореняването (през втората половина на лятото), увеличавам поливането в 2 (ако лятото е горещо и сухо) или 1,5 пъти (ако времето е дъждовно). 2 седмици преди прибиране на реколтата, напълно спирам поливането. По това време в банята купи баня от чугун. Сега, след градинската работа, почивам и се зареждам на вятъра на следващия ден.Разхлабвам леглата веднъж на 2 седмици до дълбочина от 1,5-2 см, като се опитваме да не докосваме кореноплодни растения. Един месец преди реколтата от цвекло спирам да го правя.

Когато корените започват да растат, когато поливам, добавям 4-5 с вода към всяка кофа с вода. л. сол. Така че цвекло ще растат по-сладки.

Аз съхранявам цвекло в дървени кутии, наливайки кореноплодни растения с пепел и влажен пясък.

Лилия Белова, град Одеса

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com