BgDaHan.com

Пресаждането на разсад домати - залог на силни разсад

Пресаждането на разсад домати е залог на силен разсад

Колкото по-рано, което искате да ловят свои собствени домати, необходимостта от по-отговорен подход към отглеждането на разсад. Ето защо, преди началото на летния сезон е необходимо да се направи много за процедури за отглеждане: обработка и накисване на семена, пригответе сместа почва и тор, се пресаждат на разсад в отделни саксии с домати, организацията на напояване, осветление, определена температура ...

Pikirovka - важен етап в развитието на домати
За да се узреят възможно най-рано, семената се засяват два месеца преди доматите да бъдат засадени в почвата. Най-често срещаният начин е да се сеят много семена в голяма кутия и да се отглеждат там до формирането на първата двойка възрастни листа. Тогава разсадът трябва да трансплантира доматените разсад в отделни контейнери.Къде да се трансплантация доматена разсад?
Въпреки, че днес в сектора на селското стопанство, магазините имат огромен набор от специални саксии (както е за многократна употреба пластмаса и хартия за еднократна употреба или торф), много градинари предпочитат да спестят пари и да направи своя собствена. За тази цел може да отиде и нарязани пластмасова бутилка, както и детска кофа и дори и празен пакет на млякото. Най-добре би било саксия с диаметър - 8-14 см, а височината -. 10-16 см Всички контейнери за разсад трябва да се запълни същата хранителна смес, както и контейнери за разсад. Като цяло, по-голямо количеството енергия, достъпна за растенията, толкова по-високо качество на разсада.

Кога да се държи?
Пресаждането на разсад домати се извършва на възраст от 30 до 45 дни, водач може да бъде наличието на 4-5 листа. По това време, доматният разсад е достатъчно силен и толерира добре трансплантацията. При бране, растенията се сортират, оставяйки най-здрави и развити.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com