BgDaHan.com

Крушата обикновена

Крушата обикновена

Крушата често е доста често плодово дърво.

Височината на това дърво не е много голяма, най-вече от 5 до 15 метра, но понякога се намират и по-високи крушови дървета с височина до 20 метра. Кората на дървото е тъмнокафява. Цъфтежът на крушата се наблюдава през май, а плодовете узряват само до края на лятото.

Клонките от круши са къси, но в същото време те стръмно се издигат нагоре или се разминават отстрани, образувайки шикозна корона. Листата са с овална или кръгла форма. Бялата круша обикновено се събира в малки купчини.

Общата круша произвежда плодове с удължена или сферична форма, като диаметърът на плода достига 3-4 сантиметра. Плодовете могат да се консумират само в прекомерно състояние, тъй като целулозата е твърда и сладка на вкус.

Крушата принадлежи на лечебни растения. Полезни вещества се съдържат не само в плодовете, но и в листата на растението.Този полезен плод се консумира както в прясна, така и в суха и консервирана форма. Крушите са приготвени от круши, конфитюри, захаросани плодове, пастили, различни напитки и много други.

За нормализиране на храносмилането е достатъчно да изядете много малко пресни круши. За да утолите жаждата си, пригответе отвара от сушени круши. Зелените плодове имат антисептичен, диуретичен и аналгетичен ефект. В народната медицина печените круши помагат за намаляване на кашлицата с белодробна туберкулоза и различни форми на бронхит.

Също така, крушите имат фиксиращ ефект, така че те са полезни при заболявания на стомашно-чревния тракт.

В допълнение към традиционната медицина, крушата също се оценява като масивна дървесина, поради което се използва широко за производството на мебели и музикални инструменти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com