BgDaHan.com

Видове ябълки

Apple е може би най-често срещаните плодове на нашата маса. И това не е случайно, тъй като тази култура се развива добре и дава прекрасна реколта. Но когато засаждате ябълкови дървета, възниква въпросът кои видове ябълкови дървета да изберат. Всъщност има няколкостотин разновидности, но на практика можете да се ограничите до много по-малък списък.

На първо място при избора на дървета, които трябва да знаете, че те са зреене (реколта след 3-5 години), по средата на сезона (реколта след 6-8 години), къснозреещо (реколта през 9-14let). И тогава трябва да решите кога искате да събирате ябълки, по кое време.

Първите плодове носят ранни сортове. Можете да изберете бяло запълване или удар. Първите узряват в края на юли и не ги спирайте, защото всички вкусови качества ще бъдат загубени. Grushovka също има много по-малки плодове и сладък и кисел вкус. И двата сорта толерират добре зимата.Към летните сортове могат да бъдат приписани: папировка, мединице и народна ябълка. Papieration е много често в нашата страна, но Medlina е по-вкусна ябълка и по-добре толерира зимата. Популярната ябълка се характеризира със сладък и кисел вкус и толерира зимата много добре.

И накрая най-популярните сортове, т.е. зимни. Те са най-дългите и приятни за окото през зимата. Тези сортове включват: баба, октомври, антоновка и келини. Antonovka е най-разпространеното разнообразие в нашия регион. Има няколко разновидности от него. Ябълките са с добър вкус и размер.

Баба и октобрите имат много приятен сладко-кисел вкус, а вкусът на Cellini е сладък. Повечето зимни сортове перфектно зима. Успехът ви е изборът на висококачествена ябълка и по-голяма реколта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com