BgDaHan.com

Жива вода за семена

Семената преди сеитбата са вече модерни, за да "мъчат" растежните стимуланти и различните решения. И мисля, че основното нещо в този бизнес е да не го прекалявате.

Понякога, от различни процедури, кълняемостта не се увеличава, а намалява драстично. За мен няма нищо по-добро от накисването на семена в топена вода. Тя работи не по-лошо от най-скъпите фитохормони, и най-важното, използвайки размразена вода, не можете да се страхувате от "предозиране". И за човека това е безобидно. В приказките обикновено се нарича "жив".

Ако семената са свежи, накиснете ги в размразена вода в продължение на 6-12 часа в чаена чиния или просто ги напоявайте с почвата преди засяването.

Миналата година и трудните семена са по-изгодни отначало да растат върху мокри хартиени кърпи и след това да семена. За малките семена обикновено правя сеитба на сняг. В резултат на това снимките са хармонични и еднакви.На върха на подготвения субстрат запълвам сняг със слой от 1 см. Разпръсквам семената върху него и го оставя да се стопи. С топилна вода те са леко затегнати в почвата. След това коригирайте ги, напръскайте ги с пръст или задълбочете, дори и останалите на повърхността не са необходими, те ще поникнат. Такива култури са много популярни с ягоди, примула, виоли, петунии и пърмоси.

И това, което расте красиви разсад на зеленчуци, ако в началото в размразени вода напоена със семена, а след това и тя напоява растенията! Четох на сайта за фермерите какъв вид домати е по-добре да избират за отглеждане на открито. Сега домати и чушки растат точно пред очите ни, а ранното зеле просто бушува.

Единственият нюанс: трябва да получите размразена вода от свеж сняг, който току-що е отпаднал.

Вера Лехова, град Смоленск

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com