BgDaHan.com

Подрязване на ябълкови дървета през пролетта

Пролетта е не само времето на слънцето, ваканцията, но и началото на градината и градинския сезон за много от нас. През пролетта на грижи в градината има огромно количество и всички са важни и необходими, за да бъдете доволни от богатата реколта и цъфтящи растения.

Една от най-важните мерки е прорязването на ябълкови дървета през пролетта. Разбира се, ябълковите дървета могат да се режат през есента, но е за предпочитане да се направи тази процедура през пролетта.

Ябълковите дървета се подрязват за подмладяване, за по-добър растеж и плод. В допълнение, редовното подрязване помага да се отървете от някои насекоми вредители и е необходимо да дадете короните на дърветата красива и чиста форма.

Тъй като ябълковите дървета принадлежат на фотофилни дървета, изтъняване на короната е полезно само за тях. С помощта на това се постига еднородно осветяване на цялата корона със слънцето и проникване на свободното въздух в клоните.Подрязването на ябълкови дървета през пролетта е оптимално поради причината, че след зимните месеци на дърветата можете свободно да намерите стари, замразени клони, които се отстраняват.

Младите дървета се отрязват непосредствено след засаждането им на постоянно място. Горната част на багажника на ябълковото дърво е отрязана, така че няколко спални пъпки остават под рязането.

При 2-годишните се препоръчва да се отрежат клони с около 1/3, като се оставят бъбреците на външната страна на короната, а не вътре.

Преди около пет години ябълковото дърво вече може да добие. Ето защо, от тази възраст е необходимо да се третира клоните на последната година с подрязване особено внимателно. Всъщност, на клоните от ябълково дърво миналата година плодовете се свързват.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com