BgDaHan.com

Цветна борба

Доста популярни сред градинарите се насладите цвете борец, който спечели любовта на много фенове с красив син цвят и съвсем проста разреждане. Цветият борец има и друго име - аконит. Той принадлежи към многогодишно растение, чийто размер в зависимост от вида могат да бъдат измерени от 30 cm до 2,5 м. Всички растения от този вид са отровни, но след много години за отглеждане в градина на плодородни почви и грижа на растението постепенно губи своите токсични свойства.

Борецът се различава в концентрация на отрова в зависимост от климатичните условия, в които расте. Например, растенията, които растат в по-северни условия, са много по-малко токсични от тези, които растат в лек топъл климат.

Красива цвете борба се използва като декоративен украшение за тревни площи, както и огради и беседки. Те изглеждат страхотно както в соловата версия, така и в композицията. Те са особено добре комбинирани с ириси, рожкови и божури.

Пазачът на цветя е непретенциозен и като правило не изисква специални грижи. Тя расте добре както в сянка, така и на слънчеви места. В топлина трябва да се полива и почвата около него е желателно да се разхлабят и премахнат плевелите от него. Aconite не обичат излишната влага и нейната стагнация, така че в влажните зони не се препоръчва да ги засадите. В останалата част цветният борбар е доста непретенциозен както към почвата, така и към условията на размножаване. От съображения за безопасност не бива да засаждате цветни боец ​​в районите, където има малки деца.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com