BgDaHan.com

Грижа за ябълкови дървета през пролетта

грижа за ябълковите дървета

Благородната си градина, много градинари решат да разполагат с такава красива дърво е едно ябълково дърво. В крайна сметка плодовете на това дърво са много вкусни и, най-важното, полезни. Грижа за ябълкови дървета през пролетта, есента и по друго време на годината няма да доведе до много проблеми, но резултатът ще бъде добра новина, защото плодът ще донесе много радост.

Грижата за ябълкови дървета през пролетта най-важното е подрязването. За младите дървета е необходимо всяка година да се формира короната. Ако короната е оформена правилно, тогава дървото ще започне да дава плод по-рано, а реколтата ще бъде много по-голяма. В този случай дървото ще бъде устойчиво на замръзване и издръжливост. Първото подрязване трябва да бъде направено в началото на пролетта, преди подуването на пъпките. През втората година резитбата се извършва след трансплантация.

Поливането също играе важна роля. През първата година след засаждането дърветата трябва да се напояват няколко пъти през лятото - около 3-4 пъти. В този случай се използват 4 кофи на дърво. След поливането почвата трябва да се натроши малко с хумус или напукана почва.Ако лятото е много суха, особено ако дървото е засадена върху песъчливи почви, ябълките трябва да се полива преди почивка пъпка, а след това на 20 дни след края на цъфтеж, както и 20 дни преди прибирането на реколтата и по време на периода на листопада. Периодът на бременността не трябва да води, в противен случай може да се спука от плодовете на изобилие от влага.

Не забравяйте за торовете, защото това е ключът към доброто плодородие. За да могат ябълковите дървета да се развиват добре, е необходимо да се въведе комплекс от органични и минерални торове. Това ще ви позволи да получите максимална реколта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com