BgDaHan.com

Kilchevanie резници от грозде

Защо е необходимо да изкълчвате резници от грозде? Трябва да се разбере, че през пролетта долните части на почвата са по-студени от горните, така че когато засаждането на долната част на резбата е в по-неблагоприятни условия от горната. Това засяга факта, че бъбреците започват да се развиват много по-рано от самите корени. Бъбреците започват да се появяват над земята, докато издънките все още нямат корени. Това се отразява на факта, че младите леторасти започват да изсъхват и развитието на младите храсти се забавя, което води до смърт на резници.

За корените и стрехите, които се развиват едновременно, е необходимо да се създадат по-добри температурни условия за долната част на резбата преди засаждането, отколкото за горната. Следователно, китките на гроздето са присадени. За 3 седмици преди засаждане на резници, е необходимо да се слагат резници в специално изкопани ями с краищата им нагоре. Тогава горната страна пада в по-студени условия и горната страна навлиза в топлия слой, който се затопля добре от слънцето. Поради това корените започват да се развиват много по-рано от самите издънки и започват да се появяват само по времето, когато пъпките набъбват. Това е това, което се нарича убийство.След като се приготвят резници, те трябва да бъдат извадени от дупката и поставени на постоянно място, където тези храсти ще се развиват добре.

За да може гроздето ви да расте и да се развива добре, трябва да сте в състояние да създадете най-благоприятните условия за това. Ето защо, всеки градинар трябва да бъде в състояние да изпълнява kiltschivanie, което е много полезно за растежа на растенията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com