BgDaHan.com

Краставици

краставици

Краставицата е почти 95% от водата, съдържа захари, полезни витамини и микроелементи. Водата, съдържаща се в краставицата, почти дестилирана, изхвърля токсините добре и оказва положително влияние върху тялото.

Краставиците принадлежат към семейството на тиква, дома се счита за топла Индия, въпреки че краставиците са се увеличили в Гърция, а в Африка и на територията на Римската империя. Краставиците ядат неузрели.Краставицата е термофилна и влаголюбива култура. Мястото за отглеждане трябва да бъде осветено от слънцето, но полу-сянката е приемлива. Краставиците трябва да бъдат защитени от вятъра. Оптималната температура за нормалното развитие на краставиците е температурата от около 23-30 градуса. Намаляването на температурата под 15 градуса може да доведе до потискане или спиране на растежа на всеки етап от развитието. За краставиците, студовете са катастрофални и температурните падания затрудняват растежа им. Поради това често краставиците се отглеждат под филм, особено през първата половина на лятото. Грижата за краставиците трябва да включва плевене, притискане, поливане, горно превръзка и жартиера върху пергола.

Има три групи сортове краставици. Те са оранжерия, пиле и корниш. Оранжевите краставици се характеризират с дълги и гладки плодове, дължината на които е до 30 или повече сантиметра. Достойни краставици са предназначени за открита земя, размерите на плодовете достигат 10-15 сантиметра. Краставиците краставици се различават в малки размери, не повече от 10 сантиметра. Краставиците, които имат бели тънки косми, се отнасят за салатен дресинг и черни шипове за осоляване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com