BgDaHan.com

Възпроизвеждане на резници от касис

Възпроизвеждане на резници от касис

Касисът е един от най-полезните плодове. В касисът съдържа огромно количество витамин С. Ако всеки ден да се яде 20 плодове, тогава ежедневното изискване за този витамин ще бъде осигурено. Всеки градинар се опитва да има това зрънце по неговия заговор.

Изрезките на билетите се извършват в началото на есента и директно се възпроизвеждат резници от касис през втората половина на септември или през пролетта, през март, април.

За резници се вземат ежегодни базални издънки или годишни нараствания. От тях се приготвят резници с дължина до 20 см. Горната част на снимката не се използва. На всяко отрязване трябва да бъдат 5-6 бъбрека. Горната рязане трябва да бъде направена наклонена над бъбреците, а долната - също наклонена, но под бъбреците. За да намалите издънките, е желателно да използвате градински нож, за да направите рязането гладко и гладко. Преди засаждането резници трябва да се съхраняват във вода или на хладно място.Реколтата се засаждат в подготвена мокра и насипна почва под ъгъл от 45 градуса. Над земната повърхност трябва да оставите 2 бъбрека, а долната част да е на нивото на почвата. До есента на издънките расте едногодишни разсадници с няколко издънки. Те вече могат да бъдат трансплантирани на постоянно място. За да се получат двугодишни разсад, е необходимо да се отстранят годишните издънки през следващата пролет, като се оставят 2-4 пъпки на всеки.

Възпроизвеждането на резенките от касис - това е лесно, удобно и ефективно!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com