BgDaHan.com

Засаждане на краставици в оранжерия

парник

Краставицата е единственият зеленчук, който обичайно е да яде неузрели. Сокът му премахва токсините и има благоприятен ефект върху тялото.

Засаждане на краставици в оранжерия

  1. Отглеждане на кълнове. Това ви позволява да получите реколта по-рано, отколкото при засаждането на семена. 20-25-дневни растения се прехвърлят в оранжерията, обикновено в края на май.
  2. Кацане в земята. Разсадите се поставят на два реда, в кладенци с дълбочина 10-15 см. Във всеки летен тор (300-500 грама компост, хумус или торф с 5-10 грама калиева сол и суперфосфат). За да се рационализира използваната площ, краставиците се уплътняват с бързо растящи култури, които се засяват в деня на засаждането или 6-7 дни преди това.
  3. Гъвкавите стъбла на краставиците се нуждаят от подкрепа - пергола. По посока на редовете издърпайте найлонов шнур или жица. 4-7 дни след засаждането, влакното е прикрепено към жицата, поставяйки го над всяко от издънките. Долният край на инсталацията за влакна е вързан на височина от около 10-15 см над почвата.
  4. Грижи. Състои се от хранене, поливане, поддържане на комфортна температура, защита от болести и вредители, навременно изливане на прясна почва. По време на плодовете, стари и болни листа, както и грозни плодове, са изрязани.

Засаждането на краставици в оранжерия създава благоприятни условия за плод и растеж, което ви позволява да съберете богата реколта независимо от метеорологичните условия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com