BgDaHan.com

Кога да засаждате краставици в разсад?

Кога да засаждате краставици в разсад?

Всеки градинар-градинар се чуди кога да засади краставици на разсад и как да не пропуснете този път.

Краставиците принадлежат към топлолюбивите растения, така че основните критерии за определяне на времето за засаждане на посадъчен материал в земята са температурата на въздуха и температурата на почвата.

Разсадът може да бъде засаден в почвата, чиято температура не е под + 15 градуса. Кълняемостта при тази температура обаче ще бъде много бавна. През този период краставиците растат само при дневна слънчева светлина, а през нощта се крият.По правило парниковата почва се загрява до тази температура по-близо до средата на май. Препоръчва се също да се ускори нагряването на почвата, като се изкопаят в леглата на дървени стърготини, сено и оборски тор на дълбочина около 50 сантиметра и се покриват леглата с тъмно фолио.

Отглеждането на разсад от краставици на прозореца не трябва да бъде повече от три седмици, в противен случай можете да получите обрасли зеле. Преди да засадите семена на разсад се препоръчва да ги държите във влажна кърпа в продължение на два до три дни преди появата на малки кълнове.

Въз основа на тази информация, можете да изчислите кога да засадите краставици в разсад. Тъй като засаждането на краставици в оранжерията ще бъде възможно още на 15 май, разсадът трябва да бъде засаден около 20 април. Ако имате намерение да засадите разсад веднага на открито, тогава можете да засадите семена в началото на май.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com