BgDaHan.com

Разпространението на коринт от резници е един от популярните методи

Възпроизвеждане на резници от касис

Възпроизвеждане на резенки от касис - един от най-честите начини за получаване на нови храсти. В крайна сметка, това зрънце е обичан от много, растението е сравнително непретенциозен, почти всеки сезон дава добри реколти (с правилното внимание).

Дългосрочната практика показва, че възпроизводството на резенките от касис изисква сравнително малко разходи. Растенията от касис се умножават с лигнитни годишни резници или чрез хоризонтални слоеве. Маточните храсти трябва да изберете високодоходна разнообразие, без никакви признаци на увреждане от вредители и болести, особено на брашнеста мана и пъпка акари.

При издънките се използва допълнителен лигниран едногодишен изстрел или едногодишно увеличение на първия (може би втори) ред на разклонението с развита апикална пъпка.Резитките за засаждане през пролетта се събират при топене на сняг във фаза на подуване на бъбреците (март-април). Стрелята се нарязва, без да се оставя коноп. Дебелината на резници в долната част трябва да бъде най-малко половината дължина см - 15-18 см е необходимо да се избере най-развитата и зряла част от снимките (или долната част в най-горното части на лошите да пусне корени и изрезки) ..

Подготвените резници се съхраняват в изправено положение в плътен слой сняг на дълбочина 50-60 сантиметра, покрит със слама или стърготини на сянка. Ако има много издънки, може да се съхранява в хладилника, да се опакова във филм и периодично да се овлажнява.

Филизи се засаждат в ранна пролет на мястото с добре оплодени почвата, придържайки се към земята чрез всеки 10-15 см накланяне 45 градуса по посока на ред, оставяйки над почвата 1-2 пъпки. По-добре е да се направи склон от север на юг, така че резници по-добре в почвата, ускоряване на образуването на корени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com