BgDaHan.com

Асортимент от ябълки

Асортимент от ябълки МелбаМелбуксът се отстранява в Канада в резултат на добро опрашване на известния сорт Macintosh. Замислената култура е кръстена на известната австралийска певица Н. Мелба. В Руската федерация този сорт се отглежда на всички територии, с изключение на Урал и Далечния изток.

Дървото може да достигне 3 метра височина, има широко разпространена корона със среден брой основни клонове. Короната на растението се формира през целия живот: в младата растителност тя е с колона, но с годините тя става сферична. Стрели, които произвеждат плодове със средна дебелина с едва забележима разлика. Листата са овални светлозелени, с жълтеникав оттенък. Съцветия голям бял с розов оттенък, венчелистчета закръглени затворени с леко припокриване.

Ябълките са средни или големи, теглото на плода е около 130 грама, максималното тегло е 200 грама. Формата на плода е закръглена с едва забележими ребра на повърхността. Кожата е гъста, гладка, но не груба, често покрита с восъчно покритие. Незрелите ябълки имат светлозелен цвят, когато зрели плодовете се променят на бяло жълто с червени петна. Дръжката е достатъчно тънка, за да държи такава плодова тежест, със средна дължина.

Целулоза на ябълки Melba деликатен с високо съдържание на сокове, захар (9-10%), различни киселини, пектин. При отрязване на плодови бонбони аромат, има приятен сладък и кисел вкус. Ябълките могат да се използват за сушене, компотиране на готвене, конфитюри, конфитюри и сокове.Реколтата започва да се събира в средата на август, като ранното отстраняване на плодовете от дървото може да се съхранява до януари. Разнообразието от ябълки Melba се отнася за лятото, но плодовете му са подлежащи на транспортиране, така че те се отглеждат за продажба на пазара през есента и зимата.

С правилното образуване на короната и поливането през първия сезон на растителност, плодът започва с 4 години при присаждане на подложка от джуджета или на 5-та година при използване на висок стъбъл. Добивите са стабилни в младите растения, но старите дървета формират плодове за една година. Доходността на плодовете от Мелба е 12-18 тона на хектар.

Зимната издръжливост е средна. При тежки зими кората на дърветата и местата за подрязване страдат от хипотермия. Сортът има среден имунитет срещу брадата, в дъждовното лято дърветата са сериозно засегнати от това заболяване.

Предимствата на Melba ябълков цвят са бързо растящи, високи добиви, добри пазарни плодове. Сред недостатъците: ниска зимна издържливост и възможността за увреждане на скалъра, неравномерно оплождане на възрастни дървета, необходимостта от допълнително опрашване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com