BgDaHan.com

Разнообразие от ябълки "сноп"

Разнообразие от ябълки

Ябълковият сорт "Луч" се отнася до ранните летни разновидности от интензивен тип. Този сорт е получен от ябълкови сортове Kuban Spur и Melba с използване на мутационна селекция в Северен Кавказки зонов изследователски институт. Такива ябълкови дървета растат добре в градините на кратък цикъл.

Ябълково дърво

Ябълково дърво "Луч"

От 2004 г. този сорт е разпространен в Северен Кавказ. Ябълкови дървесни сортове "Luch" растат в промишлени, фермерски и аматьорски градини, учебни заведения в Северен Кавказ на територията на повече от 200 хектара.Дърветата от този тип са средно високи и спираловидни. Гладката кора от дърветата е боядисана в сиво. Основните клони се отдалечават от багажника под остър ъгъл. Плодовете се срещат на годишни издънки, октоподи и копие. Прави и леко извити венче-извити издънки имат средна дебелина, къси интерстици. В горната част на растежа те са леко пропуснати и има много въшки. Големите пъпки са закръглени, натиснати, пуберкулозни. Зелените листа със среден размер са насочени нагоре. Те са много блестящи, фино набръчкани, почти кръгли и завинтени. Долната повърхност на листата е леко понижена. Те имат почти плоска чиния. Листът на листа е вълнообразен и труден зъб. Дърветата започват да цъфтят по-рано. Те са розови цветя със среден размер, които са с форма на чинийка. Венчелистчетата на цветята са ароматни, безплатни. Стигмата леко над нивото на прашките.

Плодовете на ябълката "Luch" имат голям и много голям размер, теглото им варира от 170 до 220 грама. Те са плоски, правилни и с равна повърхност. По време на подвижни плодове падеж са светло зелени на цвят, а на слънчевата страна те са покрити с червеникав руж пурпурно един, а от сенчестата страна на цвета на тяхната серия. По време на съхранение на плода се появява тъмен лилав руж. Плодовете на плода са бели, гъсти и силно ароматни и имат отличен сладък сладък вкус. В структура, "Beam" разновидности на ябълков плод съдържа: 12-15% твърди вещества, 0.45-0.65% киселина 11.12,5% захар, 14,5mg / 100 г аскорбинова киселина, 14,0% пектин, 172 мг / 100 g P-активни вещества.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com