BgDaHan.com

На каква температура и кога да засаждате краставици в оранжерия

Жътва на краставици

Краставицата, заедно с домат, е във всяка градина и дача. Въпреки оскъдната хранителна стойност краставиците са много богати на минерални соли и витамини. Можете да го ядете на различни възрасти. Той почиства черния дроб и има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система. Да, без краставица е трудно да си представите празник.

Разбира се, по-голяма култура от краставици може да се получи от парниковия парк, а не от откритата земя. Първата опасност за краставицата е студена. Следователно, всеки производител на зеленчуци се пита кога да засажда краставици в оранжерия.

Краставиците могат да бъдат засадени:

  1. Семената са трудоемък метод, но е много вероятно да се развие много цъфтеж.
  2. Разсадът е по-често срещан начин за отглеждане на краставици. Кълняемите семена от краставици се засаждат в торфените саксии на 20 април, те покълват при температура от +23 до +25 за три дни. При същата температура краставиците растат, докато са достатъчно силни, за да прехвърлят трансплантацията без проблеми. Това се случва в живота 20-23 дни на разсад.

Оптимална температура за засаждане на краставицаАко е дошло времето, когато краставицата, засадени в оранжерия, а тя все още не е достигнала температурата от 20 градуса (в първите няколко дни, за предпочитане преди 25), температурата може да се повиши изкуствено. За да направите това, копайте в леглата на дървени стърготини, сено или оборски тор на дълбочина 50-60 сантиметра.

Когато поставите краставицата в оранжерия

Когато на разсада се появиха 3-4 разсада, това означава, че е време да се трансплантира в земята. Ако засадихме семена на двадесети април и 20-23 дни, трансплантатите трябва да бъдат трансплантирани на 10-15 май.

Но първо, почвата трябва да бъде обеззаразена с разтвор на калиев перманганат. За да направите това, поставете 3 грама манган в кофата с вряла вода и обилно изсипете земята.

И не забравяйте, че краставицата е вентилатор на влага и трябва да се хранят на всеки 8 до 10 дни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com