BgDaHan.com

Възпроизвеждане на резници от касис

Най-популярният метод за репродукция на касис е размножаването с резници.

При размножаване на френско грозде с лигнитни резници използвайте едногодишни издънки, които се събират рано през пролетта или есента (а през зимата) от здрави храсти. Стрелите трябва да са добре развити, не по-тънки от 6 mm. Те са нарязани на парчета (резници) дължина 15-20 см горната нарязани направи директно над зародиш, оставяйки иглица 1 до 1,5 см, отдолу -. Наклонени от бъбреците. Горната част на издънките за резници не е подходяща. Филизи са засадени на добре култивиран, плодороден парцел с насипна почва: добавете изгнили тор или компост.>

Филизи от касис

Подготовка на почвата и засаждане на резници

Мястото е изкопано на дълбочина 22-25 см, счупване на бучки и бране на корените на плевелите, изравняване. Засаждането се извършва обикновено през пролетта, но това е по-добре да се засадят резници в началото на есента, когато са заложени в годишните филизи на пъпки ще отнеме период на почивка, защото френско грозде - втората половина на август, за черно - първата половина на септември. Приземяването на по-късна дата, преди замръзване на почвата, рязко намалява броя на вкоренените резници. Пролетното засаждане трябва да се извърши възможно най-рано (на размразена почва, в кал), а площадката трябва да бъде подготвена от есента.

Растителни резници касис на редове кабел в един или два реда с разстоянието между редовете 40 см, 20 см между линиите и серия от 10-15 см между растенията. Разсад се засаждат косо над повърхността оставяйки само една или две пъпки. След засаждане, почвата напоени, тор хумус, торф слой от 3-5 см. В може да се използва като тор прозрачна, и по-предпочитано тъмно филм. За тази цел почвата, подготвена за засаждане, е покрита с филм, пробив или дупки са пробити през определени разстояния и в тях са засадени резници.

Засаждане на резници от касис на открито

През лятото се полагат грижи за засаждане. През есента растат силни храсти, които могат да бъдат изкопани и засадени на постоянно място (слаби храсти остават на мястото още една година).

Възпроизвеждането от зелени резници

Методът на размножаване на зърнени култури със зелени резници стана широко разпространен. За да ги установите, можете да използвате оранжерии, филмови заслони, оранжерии.По време на размножаването на иглолистна дървесина резници касис използват годишен ръст (годишен стреля, израства в дадена година) в периода, когато е бил на състоянието на зелената започва да се измести в дървесен. Едногодишният беглец се смята за готов за разпространение, ако запази гъвкавост, но се счупи с остър огъване.

Зелени издънки за размножаване чрез резници касис в горещо време те се подготвят на сутринта, при облачно - това е възможно по време на всекидневните в обществената поръчка трябва да е наясно, че резници, взети от съвета стреля, корен по-добре. Издънките се държат във влажна среда (опаковани в влажна торбичка или поставени в полиетиленова торбичка). Дължината на подложките от 8-12 см, те оставят три или четири листа, с една или две по-ниски листа петура съкратен или нарязани напълно, оставяйки на стъблата, а ако всички листа са много големи, то се намали наполовина. Долната част на рязането се прави на 0,5 см под бъбреците, горната част е малко по-висока от горния бъбрек. Секциите трябва да са прави и направени с остър нож или шлифован.

Кайсии стреля за зелени резници

За по-добро вкореняване нарязан на снопове и свързани резници долните краища (до дълбочина от 1,5-2 cm) се поставя в разтвор на растеж вещество (IAA - 10 мг на 1 литър вода при 20 ... 24 °, индол-маслена киселина - 50 мг за 1 литър) за 12-24 часа и покрит с влажна кърпа. Отрязаните се засаждат непосредствено след третирането.

Оранжерии, оранжерии за засаждане на резници се подготвят предварително. Земята (слой не по-малко от 15-24 см) и изравни вкопана, излива горен слой (4 cm) от чист речен пясък или пясък се смесва с торф (съотношение 1: 1 или 2: 1), обилно напоени почвата.

Нарязани резници се засаждат на редове с разстояние от 7-8 cm между тях и на 5 cm подред между растенията. Филизи се засаждат директно заровени в почвата на 2-2,5 см. След обилно напоени (за предпочитане пръскане или поливане на фина цедка) и капакът се затваря pritenyayut (кал, клони, марля и така нататък. П.).

Оцеляването на резници зависи от по-нататъшната грижа за тях. Начало - поддържане на висока влажност и оптимална температура през вкореняване. През първите 2-3 седмици резници се пръскат, най-малко четири пъти на ден, в горещо време и най-малко два пъти - в мътна. През деня температурата се поддържа на 25 °, през нощта - 16 °. Ако температурата под укритието се покачи до 30 °, проветрете. След 15-20 дни след засаждането, когато резници са появяват корени, намаляване на поливане, растенията хранени азотни торове и постепенно втвърдени, които излъчват подслон, и в крайна сметка те се отстраняват напълно (това е по-добре в облачно време).

Черно касис храст

Вкоренени издънки за следващата година през пролетта, засадени на друго място за отглеждане, внимателно се грижат за тях (плевене, окопаване, торене, борба с вредителите и болестите) и от есента на тези силни храсти растат. Те могат да бъдат изкопани и поставени на постоянно място.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com