BgDaHan.com

Изключителен доматен раймон - радост за цялото семейство

домат

Всеки е свикнал с червения домат и много суетен. След като опитахме доматите "Перфей" - жълт домати, останалите червени видове ще трябва да се състезават добре за място в салатата и за опазване. Този сорт е бил отгледан напоследък, но изобилно наводнява парцелите на страната. Доматът се отглежда от руски селекционер. Това е домат

могат да се отглеждат в градината, в оранжерията и дори в дома си на прозореца. Започва познаването ни с доматите "Персимон".

Описание на сорта

Домат "Райска ябълка" - голямо разнообразие от домати, теглото на плодовете с подходящи грижи може да достигне 500 грама, или дори повече. Средно доматите тежат 250-300. За да получите добро тегло на доматите, по време на растежа си изисква добра грижа. Това е средно голямо растение.

Височината му може да достигне до 1,5 см. Средната му височина е 70-80 см. Бушът е много силен с голям брой листа. Цветът на храста е светлозелен. Съцветия на доматите са прости. Не зрял плод има зелено място. Когато плодът узрее, напълно изчезва. Целият период на зреене е 115-125 дни. Цветът на доматите е оранжево, прилича на плод ябълка, поради тази особеност се нарича "Райска ябълка".

Доматът "Райска ябълка" има отлични свойства на храната. Той съдържа голямо количество каротин и почти никакви органични киселини. Доматът е повече от салата, но може да бъде запазен, както и други видове.

Вкусът му е сладък с много плътна плът. Плодовете могат да бъдат изтръгнати леко незрели, тъй като те могат да узреят след това. Най-добре е да се отглеждат доматите "Узрели" в оранжерии, но това е възможно и открито. Оранжевите домати бързо узряват и имат по-голяма тежест.

Отличителна черта от други сортове оранжеви домати са свойствата на храната. Те са много по-слаби и правят разлика, когато се използват при готвене. Освен това техните качествени характеристики са много по-високи. С подходяща грижа дава значителна реколта. Плодовете имат отличен срок на съхранение. С транспортируемостта те запазват външния си вид и вкус. Единственият недостатък е, че е трудно да се намери в градината магазини оригинала семена.

Характеристики на отглеждането: подбор на почвата, засаждане, поливане, тор

Преди засаждането на доматите трябва да уплътните горния слой на земята. По-дълго е да направите канал на дълбочина от един сантиметър. Семената се засаждат в този жлеб. Не изсипете на едно място изобилни семена. Кълняването им е 90%. Температурният режим по време на отглеждането на разсад трябва да бъде 23-26 градуса. След засаждане, леко излейте почвата с вода и покрийте с полиетилен.

Независимо от това, че семената не са покрити по време на поливането на повърхността, е по-добре да я изнесете със спрей. Избирането се извършва, след като сондата се корени и се пусне на два листа. За успешно трансплантиране младок в оранжерията, трябва да я подкопаете след две седмици. Това се прави, както следва: за пет минути през деня извадете разсадите на улицата с последващо увеличение на престоя в продължение на една минута.

Домат Курма

Направете тази процедура не веднага след поливането, листата трябва да изсъхнат напълно. Храстите са засадени в размер не повече от 3-4 на 1 квадрат. м. Засадена в оранжерия, която има добро осветление. Сортът е слабо устойчив на фитофтора. Ето защо, ако разсадът е гъсто засаден с инфекция, съществува риск от загуба на част от културата.На постоянно място, трансплантациите могат да бъдат прехвърлени в оранжерия само когато височината им достигне 15 см и има шест истински листа. В неотопляемата оранжерия се дава висока доходност. Оплодително растението е най-добре компостирано. Компостът трябва да бъде поставен между редици домати.

Поливането на растението е необходимо често, но че водата не застава, в противен случай има вероятност корените да изгният. Доматът "Узрели" заема място сред градинарите, не само защото е вкусно, но дълго време е способен да донесе плодове. Ако е правилно грижи се Ще събирате реколтата до есента.

Дайте стойност на следното:

  1. Доматорът няма силна съпротива срещу късния гной, така че не седи повече от 3-4 храста на 1 квадрат. м.
  2. Не засаждайте посадъчен материал по-малко от 15 см в почвата, за да може доматият да узрее и да даде висок добив.
  3. За да получите узрели домати седмица по-рано, трябва да отрежете стъблото на 7-10 см над основата и да поставите рафт с дебелина 0,5 см в средата му.

Предимства и приложения в готвенето

Домати от ябълка

В повечето случаи, домат "Узрели" се използва при приготвянето на салати, както и втори курсове. Много пикантни и удивени от вкуса им, сок от домат и различни сосове. Въпреки факта, че домат се отнася до салата вид, запазването оставя много вкусно. Той носи жар при приготвянето на всякаква храна, а цветът му помага да разнообрази скучната храна.

Лесна рецепта за омлет с домати "Райска ябълка". Ще имате нужда от 4 яйца, 2 домати, 1 малък лук и зеленчуци (магданоз, копър, зелен лук). Яйцата побеждават добре и добавят сол и черен пипер на вкус. Нарежете домати на тънки филийки, нарязайте лука на половин пръстени. Ситно накълцайте зелените.

Вземете тиган, изсипете рафинирано масло и леко запържете домати и лук леко върху малък огън. След като лукът с домати леко се изсушава на слънце, изсипете яйцата отгоре и покрийте всичко с капак. Фрай 15 минути Когато омлетът е готов, поръсете го с фино нарязан зеленчук. Ястието е готово, можете да сервирате на масата. Бон апетит.

Избирайки доматено пюре, ще получите огромен добив от домати с необичайно приятен вкус и ярки цветове. Този продукт ще се хареса както на децата, така и на възрастните. Веднъж засадени, вече не можете да откажете да го отглеждате. Въпреки усилията грижа, ще забравите за времето, което сте прекарали, когато започнете да събирате плодовете.

Видео за салатата сорт домат Райска ябълка:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com