BgDaHan.com

В гъсталаците на натурциум може да се изгубите

В гъсталаците на натурциум може да се изгубите

Nasturtium е един от най-любимите цветове на много градинари, които отдавна са използвали за украса на всички селскостопански сгради и цветни градини.

Често се отглеждат надупци с висок гръб, чиито камшици растат до 3 м. В началото на май се засяват на постоянно място в насипна, не много мазна почва. Семената се засяват плътно до дълбочина до 3 см. Очертанията се появяват след две седмици.

Родината на натурциум е Южна Америка. В народа се наричат ​​цветна салата, капуцин, красулка, индийски фотьойл. Nasturtium има особен аромат и е отличен завод за мед. Като алпийски сортове обикновено се използва златист златист блясък, тъмночервен, лилав блясък, блестящ блясък на сьомга. Те perepylyaetsya и след това можете да събирате семена, които след това сеят отново. Те, между другото, могат да се съхраняват в продължение на 3-4 години.

Nasturtium харесва поливането в сухо време и сенчесто място. Когато цветята растат до 10 см, е необходимо да се тънки дебели издънки, оставяйки между растенията интервали от 15 см. Направи го по-добре в дъждовния облачно време. Във всеки ред трябва да издърпате конеца. Растенията се огъват над нея, образувайки буйни гъсталаци. Надупция за храна трябва да бъде инфузия на коприва с органични преди цъфтежа, който продължава от юни до първите слани.

цветно зеленика

Натурциум може да бъде растение и на слънчеви места, Въпреки това, то трябва да се полива по-често, особено при сухо време, в противен случай растенията бързо избледняват. В този случай, на нискостъблени, 25 см висока, степен: Везувий с розови цветя и тъмно зелена листна маса, хавлиени бижу с червен цвят, ден и нощ, с млечно-бяла и бордо цветя.

Настуриум има враг - зеле. Не веднъж тя страда от гъсталак растения: понякога може да има само голи стъбла с цветя. За да се справиш с такова нещастие, ще помогнеш за едно необичайно решение: 1 кг стъбла със семена от многогодишен делфиний се накисва в 2 литра вода за 2 дни. След това течността се вари в слаб огън и се разрежда в кофа с вода. Решението е токсично, така че трябва да работите с гумени ръкавици и да излеете растенията по обяд.Nasturtium може не само да се възхищава, но и да го използва за храна, за лечение, за козметични и икономически цели. Нека да донесем няколко рецепти.

Пуре от натурциум

4 части листа от надур, 3 части листа от коприва, 1 част копър се превръщат в месомелачка, сезон с масло, пипер, сол на вкус. Оказва се отлично подправка за ястия от домашни птици, сирене и извара.

Лосион за коса

100 грама пюре от листа от коприва и надур, 10 г корени от гъска, добавете 0.5 литра вода и настоявайте за 15 дни, периодично разклащайте. Щам. Изтъркайте в главата след измиване. Този лосион подобрява растежа на косата.

Почти всеки човек, чуващ думата домакински климатик, не разбира, че това е разделена система. За жилищни помещения той е номер едно от разнообразието от възможности за климатични съоръжения. Можете да намерите и купите разделена система в интернет магазина на Светът на климата. Благодарение на модерното оборудване и качествена климатична система можете да се насладите на удобен микроклимат във вашия дом.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com