BgDaHan.com

Сексът в страната. Паркет или ламинат

Сексът в страната. Паркет или ламинат

Когато дачата е почти построена, можете да дишате свободно, да изследвате резултатите от работата си: снежнобял таван, облагороден с тапети или стенна боя. Изглежда, че повече? Основната работа е свършена. Целият изглед се разваля само от пода. Пригответе се за опаковането му не е трудно, много по-трудно е да се определи материалът.

Най-често е необходимо да избирате между класическия паркет и все по-популярния ламинат. Плюсове и минуси на двата варианта. Да разгледаме първия от тях.

Паркетът е преди всичко дърво с всичките му характеристики. Сред полезните свойства могат да бъдат идентифицирани екологосъобразността и способността за съхраняване на топлината. Такъв етаж не изпръсква, уникалният му естествен модел винаги ще зарадва окото. Докосвайки паркета, нищо друго освен приятни усещания не може да причини. Предимство е простотата на грижите. И инсталацията няма да доведе до затруднения - къщата ще бъде отложена за известно време при ремонта. Паркетът обаче е много податлив на агресивни въздействия върху околната среда - високото съдържание на влага и контактът с някои химически агенти може сериозно да го увреди.Етаж от ламиниран паркет

Алтернативно решение може да бъде ламинат. Това е съвсем нов материал, устойчив на механични повреди. Ходене в обувки, пренареждане - ще издържи всичко, дори и остри щифтове. Същото важи и за товари на повърхността - подът няма да се счупи и ще изглежда като нов. Нито външните неблагоприятни условия, като директна слънчева светлина, влажен въздух, опасност от пожар. Ламинатът е универсален - те не само могат да поставят стая, където децата играят, но и покриват дъното на басейна. Тя ще продължи дълго време, дори и при минимални грижи. Но това не е толкова топло, колкото паркета, а не толкова тих, и неговата цялост не може да бъде възстановена.

Въпреки всички предимства и недостатъци, двете покрития могат успешно да се използват както в къща, така и в частна къща, както и в градски апартамент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com