BgDaHan.com

Ягода на перваза на прозореца

Как да отглеждате ягоди на перваза на прозореца 

За втората поредна зима изненадвам гостите, като им предлагам опит преди Нова година ... пресни ягоди! Да, не че водните и вкус внесени, но ароматни плодове, отглеждани от собствените си ръце. Откъде го получа? Право от перваза на прозореца, излезе от саксията!

Отличен избор за отглеждани вкъщи ще има разновидности на ягоди, които добиват култури няколко пъти в един вегетационен период.

Отглеждане на ягоди по перваза на прозореца 

За да отглеждате ягоди в саксия, семената се приготвят предварително. Аз ги изпея през лятото от ягоди, които се втурнаха към селската къща. Почвата за саксията се изважда от леглото, добавя се 2-3 хумус хумус.Семената се разпръскват по повърхността на земята в саксия, без да се поръсват. След това гърнето се покрива с въздушно пропусклива тъкан от тъмен цвят и се оставя на топло място, защитено от светлина. Напоява се редовно и внимателно.

Веднага щом се появят издънките, потът се покрива със стъкло или прозрачно фолио и се поставя на светло място. По време на цъфтежа, първите цветя са отрязани, така че ще има повече плодове.

Ягоди в саксии хранете се с течни торове веднъж седмично и вода на всеки 2 седмици. Това е всичко, но колко хубаво ще бъде, за да опитате пресни плодове през зимата!

Жана Серткова, Чебоксари

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com