BgDaHan.com

Стоманобетонна бариера

Нашето градинарско партньорство е на повече от 50 години. За съжаление никога не сме имали специални условия за "удобство в двора". Следователно, когато е време да се държи водопровод в градинските къщи, решихме да инсталираме пълна канализационна система. За да направя това, имах нужда от септична яма. Само да ограничим язовир, който не можахме, защото старите тоалетни бяха разположени далече от мястото, където колата лесно можеше да се качи, за да изтече канализацията.

Сред членовете на асоциацията имаше разгорещени дебати за материалите и дизайна на септичните танкове. Имаше много предложения: от бетонни пръстени, от монолитен бетон, тухли и други материали. Имаше дори такова оригинално предложение - да се направи септична яма с гуми за камиони. В резултат на универсалното решение за всички членове на партньорството не беше намерено, така че всеки реши да направи септична яма самостоятелно.

На моя сайт решихме да изградим септична яма от векове назад от стоманобетонни пръстени. От употребата на стари пръстени трябваше да се изоставят, въпреки че са по-евтини от новите. Но в пръстените има пукнатини, които се появяват по време на товаренето-изпращане с кран. Затова закупихме нови и внимателно проверихме качеството им.

Фуги между елементите вярно всички конструкции са вградени разтвор с добавка хидроизолация. От къща канализационна тръба на отработено penopropilena (около 10 см в диаметър). Тъй като къщата ние използваме през зимата, тръбата, това били положени в изкоп достатъчно дълбоко, повече от 1 м. За да се незабавно решаване на проблема със специфичен мирис, когато излезете от канализационна тръба от къщата инсталиран канализационна тръба в метална кутия, която позволява на стената, за да студената тавана ,Нашата септична яма се състои от едно (а не две, както е на Съвета на експертите и комшии), така че, за да се предотврати преливането на качеството ми за непретенциозен дренажна помпа. Между другото, в нашата пясъчен повърхността на почвата, така класическия проблем на високи подпочвени води са преминали. Но е много важно необработените отпадъчни води да не навлизат в водоносни хоризонти. Когато масата е плитки води, съществува опасност от проникване на отпадъци в слоеве на почвата, което, от своя страна, заплашва избухването на различни заболявания. Бъдете внимателни към детайлите!

Също така днес съществуват много строителни материали за ремонт в апартамент или във всяка сграда. В тази връзка, и да определи техния избор не е лесно, особено по отношение на материали за довършителни работи. Това важи за подови настилки - порцеланови плочки или керамични плочки. За да направите правилния избор на тези материали, трябва да знаете всички разлики и нюанси на използването на материалите.

Александър Гориунов

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com