BgDaHan.com

Време е да изкопаеш чесъна

Кога е по-добре да почистите чесъна, помислете много градинари. Успехът на съхранението му зависи от това колко добре се събира реколтата на този луковичен зъб.

Съществуват два вида чесън: зимата (най-вече стрелецът, сеитбата се извършва през есента) и пролетта (нескладиране, сеитбата се извършва в началото на пролетта) Следователно ние танцуваме.

Чрез почистване е готово!

Зимният чесън трябва да бъде събран 100-110 дни след появата на първите издънки (около края на юли), пролетта - по-късно за 2-3 седмици (в началото на август). Сигналът, който трябва да се събере от стрелбата за чесън, се захранва от пожълтените долни листа и въздушната крушка в края на стъблото. Когато черупката му се спука, семената стават видими, така наречените bulbochki - можете да копаете чесън. В neverlkuyuschegosya пера - време да започнете почистване. Друг тест за зрялост - счупете земята от 2-3 глави и проверете състоянието на скалите (тя трябва да бъде гъста и изсъхнала).

Почистването на реколтата е желателно да се извършва в сухо време, сутрин или вечер. Желателно е да се спазват крайните срокове (една седмица). Черупките трябва да бъдат изкопани с лопатка, подредени на редове и покрити, за да се предотврати слънчево изгаряне. Ако няма дъжд, оставяйте културата за няколко дни (3-5), за да изсъхне. Не бързайте да отрежете всички листа: масата и качеството на плодовете от чесън ще се подобрят поради изтичане от листата на различни органични съединения (ossimilants), затова ги извадете след изсушаване.

кога да почистите чесънаИзплю на улицата

Реколтата е събрана, сега тя трябва да бъде запазена, така че през зимата да е чесън и борш, а болестта да има нещо, което да излекува.

Ние плитки плитки. В сухия чесън стопаните на камиони оставят крушка, а също и фалшив ствол, а всички листа се отстраняват. С плетката започва да се тъкат отдолу, последователно добавяне и тъкане на нови крушки, до около 15 парчета. За да направите изплющта силен, можете да тъчете въже в него. За да направите една опашка може да виси, на края се прави цикъл. Съхранявани преди новата реколта!

Кухнята е мястото, където всички членове на семейството често се събират и прекарват по-голямата част от времето си, а рядко организират събирания с приятели. Ето защо всеки се опитва да направи интериора на кухнята приятен. Важната роля в дизайна на кухнята се играе от пода и често е направена от плочки.

Къща, вила и зеленчукова градина в изложението № 7, 2013

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com