BgDaHan.com

Грижа и репродуктивна епилация

EpisciaРодът на това растение днес включва около тридесет и пет вида, които растат в тропическите райони на Централна и Южна Америка. Епизодът се установява в дъждовни гори на влажни скали по бреговете на обрасли реки. Някои от тези растения са епифити и растат на дървета заедно с орхидеи, бромелиди и рипсалис.

В описанието, листата са овални или елиптични, боядисани с изумрудено зелено със стоманена сянка, розови, бронзови или сребърни. Те са подредени по двойки и обратното. Тръбните цветя са боядисани в яркочервено, бяло, жълто, розово или оранжево.
В закритата култура много от видовете растения са перфектно отглеждани. Медната епоха е широко разпространена във Венецуела, Колумбия. Листата са силно покрити с пухкаво зелено със сребрист оттенък. Цветята са яркочервени.

Плантацията на ноктите расте предимно в Мексико. Издънките на това растение са като мустаци, защото висят тежко. Цветовете от оригиналната форма се свиха в краищата, боядисани в бяло.

Също така добре развит и развит в стаята е dotspot, който идва от Гватемала. Всички растения от рода "Епизод" са най-подходящи в помещения с топла светлина със зимна температура 16-22 градуса. Най-оптималното за тях е почвата, състояща се от торф, листа, пясък и сфагнум.Контейнерите за това растение са подбрани ниско и широко. Поливането трябва да се извършва с топла преварена вода или топла дъждовна вода. Те трябва да се хранят веднъж на десет дни, последователно с органични и минерални торове.

Възпроизвеждане на епизоди

Размножаване епиция с резници почти през цялата година. За резници, изберете не най-голямото лист от средата на растението. Изрезът е прахообразен с въглен и е засаден в смес, състояща се от вермикулит и почва за разсад. Земята се напоява и се поставя в парник.
Два месеца и половина до три месеца листата дава потомство. В близост до основата на листа обикновено се образуват 1 до 2 листа, които след раждането се отделят и внимателно се засаждат в малки индивидуални саксии.

Друг епос може да бъде дублиран чрез разделяне на листа на части. Но с този метод на възпроизводство потомството ще трябва да изчака около шест месеца. Контейнерите растат слаби и трудно се отделят от основния лист и затова от известно време те растат.

Младите храсти започват да се хранят само два месеца след трансплантацията и е желателно да се направи това с течен тор тип "Uniflormicro", който съдържа голямо количество микроелементи. По време на образуването на пъпки, можете да използвате POKON тор за красиви цъфтящи растения. В най-горещия период епилацията може да бъде временно отстранена от пряка слънчева светлина и покрита с пакет за увеличаване на влажността. С такава грижа, растението перфектно толерира топлина и цъфти добре.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com