BgDaHan.com

Подрязване на круши

Подрязване на крушиКрушата е много привързана към слънчевата светлина, тази характеристика на дървото трябва да се има предвид, когато резитба клони. През първата година след засаждането младото растение се развива лошо, така че при подрязването не е необходимо. Нека да видим какво да търсите, когато и как да отрежете круша през пролетта и през есенния период.

Подрязване на круша през пролетта

Подрязването на дърветата през пролетта трябва да се извърши при преминаване на силни студове, но преди да започне потокът от сок. Обикновено, когато изрязвате малки клони на едно дърво, използвайте конвенционален градинар. Тесният, остър нож на стършелата трябва да бъде насочен към изрязания клон.

Едногодишният фиданк се разрязва на половин метър височина от нивото на земята - това стимулира образуването на клони на короната от долните пъпки. При засаждането на круша с двугодишни разсад централната стъбло трябва да бъде съкратена с ¼ от дължината й, а конкурентите отрязват клоните под пръстена. Страничните клони, които ще послужат като основа на бъдещото дърво, оставят три или четири парчета, трябва да се отдалечат от централния багажник под ъгъл 45 градуса. Скелетните клони трябва да се режат около 1/4, но най-важното е, че върховете им трябва да имат едно ниво. Стрелите, върху които е образуван яйчника, трябва да бъдат огънати до дъното или да имат хоризонтално положение, така че останалите клони да бъдат огънати и вързани с помощта на клонки.

Година по-късно процедурата младата круша резитба се повтаря, но с обрязването, трябва да погледнем към втория ред клонове не са възприети в по-голямата си растеж. Необходими са да се отстранят клоните, които се издигат в средата на короната и пречат на проникването на светлина в ядрото.

С течение на времето дървото расте и се образуват по-малко и по-малко млади издънки, за да се увеличи скоростта на тяхното образуване, да се съкрати изрязването на старото крушово дърво по цялата корона на дървото.

Изрязване на круши през есента

Работата по подрязване на круши през есента трябва да се проведе от края на август до последното десетилетие на септември. Обикновено подрязването на дървета по това време помага да се получи висока добив от круши в ранния и средния период на узряване.Характерна особеност на това дърво е пирамидалната форма на короната. Когато се режат през септември и октомври, сухи и болни клони се отстраняват от крушите - те се изгарят. След това трябва да съкратите годишните издънки, оставяйки няколко пъпки, за да образуват нови клонове през пролетта, това дърво за подреждане в първата година приключва.

За да се образува пирамидална корона на дърво в следващите години на развитие, младите филизи също са отрязани. Пирамидалната форма на короната насърчава изобилния плодов лагер на крушата, без да се прекъсват клоните.

От горното следва да се заключи, че есенното подрязване на крушите е необходимо, за да се увеличи плодът, короната на същото пирамидално.

При подрязване на едно дърво през пролетта и есента трябва да се спазват няколко важни правила:

- под пръстена се извършва подрязване на странични клони, които пречат на проникването на светлина.

- Прясното нарязване трябва да бъде покрито с градински сос, за да затегне раните на дървото бързо.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com