BgDaHan.com

Листа и цветя на дърветата

Цъфтящо дървоEscape - част от растението, което расте през тази година за сезона на отглеждане. Escape се състои от стъблото, листата и пъпките, има бягство пръстен разряд пространство (пътека миналогодишните паднали бъбречни скали) се формира от миналата година растеж, според тези пръстени могат да определят възрастта на клон или дърво. Бягството, което е завършило растежа и изхвърля листата, се нарича клон.

Листата в живота на растенията играят важна роля. От водата и минералните соли, идващи от почвата, от въглеродната киселина, идваща от въздуха, под действието на слънчевата енергия, листата произвеждат органично вещество, което влиза в тъканите на всички части на растението. Всеки лист се състои от листово острие, дръжка и пастели.

Ако растенията имат много здрави, здрави листа, тогава те могат да натрупат голяма маса органично вещество. Слаби, болни листа отслабват растението и не могат да дадат добра реколта, за да покажат съпротива при ниски температури. Следователно, градинарят трябва да се грижи за опазването на листата, да ги предпазва от увреждания, причинени от болести и вредители.Цветята са органите на растителната репродукция. Цветът се състои от контейнер, яйчниците, чашелистчета, венчелистчета, плодник (женски органи), тичинки с прашници (мъжки орган). Цветовете имат овощни растения са различни: някои култури в всяко цвете има тичинки, така и плодници - тези цветя се нарича oboepolymi- други - във всяко цвете или тичинките или плодници - се наричат ​​тези цветя и същи пол. Понякога това се случва, че цветето има тичинки, така и плодници, но някои от тях не са достатъчно развити и опрашване не може да се случи - такива цветя се нарича функционално мъжки (ако недоразвити плодници) или функционално женски (ако неразвити тичинките). Те се намират в някои сортове ягоди и други растения. Сред овощни култури са тези, които са на едно и също растение само с тичинки (мъжки), а от друга - само женски (женски) цветя, в такива случаи се наричат ​​двудомни растения (например, морски зърнастец, ягода). При полагане на необходимост градина да бъдат засадени, а женските и мъжките екземпляри, в противен случай реколта няма да могат да получат. Ако на едно растение има както женски, така и мъжки цветя, те се наричат ​​еднолични.

Повечето плодове и ягодоплодни растения са кръстосано опрашени. Това означава, че те са по-добре опрашени от цветен прашец на друг сорт. В тази връзка, в градината трябва да бъдат засадени опрашители, които ще цъфтят по едно време с основните сортове. При прехвърлянето на цветен прашец от едно цвете в друго участват насекоми (пчели, пчела, мухи). Градинарят трябва да знае, че една от причините за ниска реколта или пълна липса на тази култура през определени години са неблагоприятните метеорологични условия по време на цъфтежа. Ако по време на цъфтежа има студено, дъждовно време, мухата на насекомите спира и не се пояжда опрашване, което означава, че яйцеклетката не се образува и културата отсъства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com