BgDaHan.com

Засаждане на дини

На какво разстояние растат дините снимкаВ допълнение, че динята е много вкусна - тя също е много полезна, особено за бъбреците, ягодоплодни. Всички свикнали, че този разрастващ пъпеши в южните райони и в централната част на Русия не много градинари заемат отглеждането на техните сайтове. Разбира се в южната част е много по-лесно да се получат високи добиви, прави по-малко работа, но могат да бъдат засадени дини, или както ги наричат ​​на Kavun Украйна и в Москва, а дори и в Урал.

Въпреки че семената покълнат при температура 12-14 °, тя трябва да бъде засегната по-рано.

Ако климатичните условия позволяват засаждане диня семена е в вече в средата на юг - в края на април, в средната лента е най-добре да расте разсад или, в краен случай, за изграждане на оранжерия или парник.

Първата задача е да изберете място за засаждане с подходяща почва. Дините растат най-добре на пясъчни и пясъчни глинести почви. Трябва да знаете, че дини като добре осветени области, а именно, в никакъв случай не трябва да бъдат поставени под дървета и в други сенчести места (дори ако плодовете растат по-големи, те ще бъдат свежи и добър вкус). Най-добрите предшественици са бобови култури, картофи, фуражни треви, царевица, чиста пара. Почвата трябва да бъде добре обработена, плевелите са отстранени и оплодени с органични торове, за тази цел използваният тор е добър.Следващата задача е да се вземе решение за сорта, който трябва да бъде засаден. Трябва да се има предвид, че ако ранните сортове узряват дни за 75-80, тогава късните до 100 дни.

Ако условията не ви позволяват да засаждате семена веднага в незащитена почва - първо можете да отглеждате разсад. За тази цел се приготвя богата на хранителни вещества и опакована в саксии или специално приготвени кутии. Семена от дини преди засаждането се накисват в топла вода за 24 часа и след това се засяват в саксии до дълбочина от около 1,5 см и умерено поливат. Разсадът се засажда на постоянно място в рамките на един месец, когато в растението се намират 4-7 листа. Ранните сортове се засаждат по схемата 1.5 х 1.5 м и два храст в дупката, късните сортове на един завод в дупката и на разстояние от 2 × 2 всеки приятели.

Разбира се, не винаги има време и желание да работите със засаждане и отглеждане на разсад. Разбира се, можете веднага да сеят дини в земята. Но в този случай, не забравяйте, че растението не понася студ, и ако в южната част, спокойно можете да засадите пъпеши в края на април - началото на май в земята, в средната лента, да не говорим за по-северните райони - той е изпълнен с замразяване разсад. Поради това е по-добре да се грижите за подслон преди появата на стабилно време. Семената се засаждат на дълбочина от 4 до 6 см на същото разстояние като разсад.

Докато растат, дините трябва да бъдат отрязани, напоени и оплодени. Тъй като културата не е много устойчива на заболявания и вредители, се препоръчва да се извършва третиране с препарати против брашнеста мана, пъпеши, трифи и други.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com