BgDaHan.com

Bifrenaria - цъфтяща база

Bifrenaria - цъфтяща база

В род Bifrenaria се включват около 20 вида вечнозелени растения от семейство Orchidaceae, произхождащи от тропическите райони на Южна Америка. Някои от растенията от рода са големи по размер, а останалите са миниатюрни. Bifrenie се характеризира с наличие на тетраедрени псевдобагули със зеленикаво-жълт цвят, обикновено с един кожен овален тъмно зелен лист.

 • Латинско име: Bifrenaria
 • Семейство: Orchidaceae
 • Култивиране: лесно
 • Местоположение: осветени и с лъчите на утринното слънце
 • Температура: не по-ниска от 15 ° С
 • Поливане: редовно
 • Родина: Южна Америка
 • Цъфтеж: късна пролет
 • Височина: 40-60 см
 • Трансплантация: ако е необходимо
 • Грижи: пръскане с вода през зимата

Дълги цъфтящи цветя, които се появяват в края на пролетта, са обединени в съцветия от 2-3 цветя, образуващи твърд подвиг. Жълто-зеленото ароматно цвете има розова или розова ивица (лилаво-лъскава) устна. Особено популярна сред цветарите е гледната точка на В. индора.

Към бележката

Bifrenaria може да се намери в отделите на тропическите растения на големи цветни магазини или градински центрове. Най-добре е растенията да се купят в края на зимата и през пролетта, когато се виждат цветните стъбла.

култивиране

Култивирането на орхидеи от този род не е много по-различно от отглеждането на други орхидеи - епифити. Необходимо е да се поддържа подходяща влажност на основата и въздуха и да се постави растението в осветено място. Бифреналините са подходящ субстрат от кора и сфагнум или специален почвен микс за орхидеи. От пролетта до средата на лятото, най-малко веднъж месечно, растението трябва да бъде нахранено с течен тор за орхидеи, да се разтваря във вода за напояване.

местоположение

Бифренъриус ще се чувства добре в добре осветени райони, с директен достъп до слънчева светлина в сутрешните часове.

bifrenie орхидея

температураТези растения са подходящи за температури от 15 до 30 ° С.

поливане

Бифреналианците се нуждаят от чести поливане, особено през горещия сезон. С пристигането на зимното поливане е по-добре да се смени с пръскане на цялото растение с мека вода.

трансплантация

Трансплантацията става необходима, ако растението се развива много бързо. Контейнерът трябва да е малко по-голям.

грижа

Грижата е да се пръска растението с вода през зимата и при отстраняване на цветни стъбла след цъфтежа.

репродукция

Най-ефективният начин на възпроизвеждане на тези орхидеи е да се раздели коренището с остри дезинфекцирани остриета. Всяка отрязваща се част трябва да има псевдобавки и здрави корени от светлозелен цвят. След разделянето растението се засажда в подходящ контейнер, напълнен със смес от почви за орхидеи.

bifrenie орхидея

Болести и вредители

Най-опасните вредители за това растение са листни въшки и червеи. Афидите се концентрират главно върху дръжките, докато мелибуг е на обратната страна на листата. Редовната инспекция и навременната обработка на растението с подходящи препарати ще избегнат отрицателни последици.

Интериорни и градински растения от А до Я № 19 2014 г.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com