BgDaHan.com

Китай аромат (сладък грах)

Сладки снимки на грахАроматната билка е ежегодно тревисто растение от семейството на бобовите растения, първоначално от южна Италия.

Сладките грах имат големи различия в зависимост от разнообразието и мястото на растежа. Височината отличава растенията високи (150-200 см), половин високи (120 см), ниски (80 см), полу-джуджета (40-60 см) и джуджета (20 см). Чрез вида на разклоняването се изолират формите на различните стъбла (до 10 дълги стъбла) и малките стъбла (1-2 стъбла). Растението има тънки антени, с които се придържа към носача, но листата отсъстват. Костеливи дръжки с дължина 15-50 см със силна приятна миризма и голям цветен диапазон.

Най-често срещаните са такива високи разновидности: Галакси, Казбертсон-Флорибунда, Маммут, Ран Спенсър, Спенсър, Кралско семейство.

Ниски отглеждани сортове: Бижу, Jet Set, Kni-Hee, Little Sweet Hut.Рангът се култивира с ароматни семена или разсад. Семена за 1-2 дни, напоени в торбички в гореща вода (до 60 °), след което торбите се поставят в мокър дървен материал за кълняемост. В началото на април семената се засяват в затворена земя. Разсадът се отглежда за 30-40 дни при температура 12-14 °. За да се стимулира появата на странични издънки, разсадът се издърпва над третия лист. В откритата земя разсад са засадени в началото на пролетта (края на март - началото на април). Плътността на кацане на постоянно място е 25-40 см един от друг. Преди образуването на пъпки, растенията са свързани със залози.

Чинът харесва слънчевите, ветровитови райони с насипна, нефтена, неутрална почва. богат на калций и хумус. При условия на недостатъчна влага цветът става по-малък и след това напълно умират. При излишната влага растението умира от болести по гъбите. Честото разхлабване е необходимо.

Оплоди растението трябва да бъде през есента, когато копаят почвата с минерални торове.

Високите класове се използват за вертикално градинарство, сортовете с нисък растеж се използват за миксове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com