BgDaHan.com

Сортиране на ябълка баба ковач

Зелените ябълки Grenny се считат за най-популярното разнообразие сред тези плодове, те имат много витамини и малко калории. Замислената култура е изведена от австралийския AM Smith чрез размножаването на случаен разсад. Някои изследователи смятат, че това растение е получило генетични характеристики на европейското разнообразие и местните диворастящи ябълкови дървета.

Grenny Smith сорт ябълка

След успешни тестове и култивиране в градините на Австралия ябълките на баба Смит се отглеждат в Нова Зеландия и след това в Англия.

Характеристики на ябълковото дърво Granny Smith

От историята е известно, че нашето разнообразие дойде във Великобритания през 1935 г. След това, Грени Смит ябълки се отглеждат в много европейски страни, както и през 1976 г., някои разсад са били доведени до Съединените щати и Канада, където става известен под името Green Delicious.Следва да се отбележи, че разглежданите инсталации са доста взискателни към климатичните условия. За добрата плодова култура трябва да се отглеждат в райони с много топли дни, защото тези ябълки много бавно узряват. Поради гореизложените причини се препоръчва да се отглежда сорт ябълка Granny Smith в умерени географски ширини.

Ябълки Грена Смит

Плодовете на този сорт са достатъчно големи, овални или кръгли. Теглото на една ябълка може да достигне 300 грама, основният цвят на плода е зелен или жълто-зелен. От слънчевата страна на ябълката на кожата й може да се появи мътна червеникава окраска. Плътта е гъста, с високо съдържание на сок, зеленикав оттенък. Когато рязате ябълка Granny Smith, можете да хванете едва забележим вкус. Плодовете са кисело за вкус, чрез малко количество естествени захари, но това се счита за подчертание.

Предимствата на сорта се считат за красив търговски вид плодове, техният голям размер и специален вкус, възможност за дългосрочно съхранение. Недостатъци: сравнително ниска зимна издръжливост, заболяване (ръжда и прахообразна плесен).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com