BgDaHan.com

Тиква, скуош, тиква

Тиквата, тиквичките и скуошът са топлолюбиви култури. Те са не по-малко важни от дините и пъпешите. Тиква като хранителен продукт е широко използвана: те са варени, пържени, печени, мариновани, осолени, и се приготви мармалад, захаросани плодове, желета, различни пълнежи и др Young плодове тиква и тиквички се ядат пълнени или пържени ...

Най-добрите видове тиквички са: Mozoleevskaya, Almund, украински многопланин, бял мед.

От най-добрите сортове на тиквички, можете да посочите към Одеса подобряване, Грибовски 37, и от patissons - до началото на бяло и жълто.

Когато се отглеждат тикви, тиквички и сладкиши върху бедни песъчливи почви, винаги трябва да се внася тор. Хвърлени тези култури като дини и пъпеши, метод на хълм: Тиква на разстояние 1,5-2 м, както и тиквички и тиква - 0,7-1 м гнездо от контакта. В сухите райони те са по-малко вероятно да бъдат засадени, а в гъсто населените райони - по-дебели. Семена в кладенците погребани на дълбочина 4-6 см, върху леки почви - по-дълбок и тежък - по-фино. Тиквичките могат да бъдат засети с покълнали семена, но само във влажна почва.Грижата за културите е същата като при отглеждане на дини и пъпеши. Опитните градинари, в допълнение се прилагат prishpilivanie стебла на земята, за да предизвика образуването на странични корени и да се предотврати възможността за завъртане вятърни миглите на. За да се ускори узрели плодове, всички странични издънки щипка на растенията, както и на основното стъбло се образува 3-4 плодове и след това захванете върха на стъблото, оставяйки 4-5 листа над последния плод.

120 дни са необходими за отглеждането на плодовете на тиквени тиквички и 65 дни за тиква и скуош, от деня на засяване до останалата част от плода.

Тиквички и тиквички се отстраняват, когато станат подходящи за консумация, а маслините се отстраняват и един прием - след пълно узряване на плодовете.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com