BgDaHan.com

Има кости - ще има праскови

Ето го, красив - нежен, румен, апетитен и ... ужасно скъп.

А за "химията" не е ясно. Така че защо да не си правите праскова? Ако живеете не на север от Москва - върви напред!

Не всички култури от плодове запазват своите свойства, когато се отглеждат от костите, но праскова може да се отглежда дръзко по този начин.

И най-важното е, че плодовете според вкуса и размера съвпадат с посадъчния материал. Този метод преживях себе си и бях убеден, когато чаках първата реколта от разсада от камъка. Сега ще обясня всичко за тези, които искат да използват моя опит.

От добре узрели плодове, трябва да отнемете костите. Изплакнете ги добре и ги поставете на постоянно място веднага, през есента. Дълбочината на вграждане е някъде между 5-6 см.

Ако не сте имали време да го направите навреме, тогава, в присъствието на ями, те трябва да бъдат поставени на кълняемост, този процес трае 100-120 дни.Преди да покълнете сухи семена се накисват за два или три дни в топла вода, като я смените два пъти на ден. След като накисвам костите, поставям го във влажен пясък, за предпочитане речна вода. Поех от речния бряг, той е по-голям. След това вземаме 1 част от костите и 2-3 части пясък по обем. Кутията със семена се поставя в мазето, където температурата е 1-3 °, а 2-3 пъти месечно те се смесват, като се държи в мокро състояние.

Засяването на постоянно място е необходимо през пролетта, колкото е възможно по-скоро.

Когато има издънки, бъдете внимателни, наблюдавайте времето. При студ, покрийте с пластмасови бутилки или издърпайте агрофибри. По този начин създадох няколко прасковени дървета.

Все още искам да кажа или да кажа как да се предпази праскова от поражение kurchavostju листа. В началото на цъфтещите пъпки (според розовата пъпка) се разпръсква 3% (300 g меден сулфат и вар на 10 литра вода) с меден хлорид.

Нина Василиева Остапчук, с. Писаревка от региона Виница.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com