BgDaHan.com

Като добър астерикс от картофи

Прегледи на лактобактерин за новородени

Днес количеството на различните сортове картофи е невероятно, и всички те са различни! Времето за зреене, степента на устойчивост на заболявания, съдържанието на хранителни вещества, условията на съхранение и вкусовите качества трябва да бъдат взети под внимание! Сега ще разгледаме ключовите качества на картофите Asterix.
Астерикс е сравнително нов вид картоф, който има за цел маса.

Характеристики на сорта картофи Asterix

  1. Скорост на зреене: Сорт със средно узряване
  2. Съдържание на нишесте: тъй като степента се отнася до съдържанието на късното късче нишесте в него, то е над средното.
  3. Вкус качества: този сорт има отлични вкусови качества, той е изключително подходящ за дълбоко пържене. В същото време Астерикс не ме притеснява с цвят.
  4. Морфологични особености: Картофите Asterix имат червеникави грудки с удължена овална форма. Целина от клубени и жълто.
  5. Сухото съдържание: този сорт се характеризира с доста високо съдържание на сухо вещество.
  6. Съхранение и транспортиране: поради плътната кожа е устойчива на механични повреди и тъмни петна от удари.
  7. Устойчивост на болести: картофите Asterix практически не са златен нематод и рак. Устойчив на вируса на Н. Инфекцията с фузариум не е лоша. Среден чувствителен към фомоза и вирус на вирус. В този случай, сортът остава чувствителен към вируса Y.
  8. Особености на отглеждането: сортът Asterix не харесва почвата, характеризираща се с прекомерно насищане с азот. В сухия сезон, леглата с този сорт картофи трябва да бъдат напоени допълнително. В добре обработена почва, осигурена с допълнително напояване, засаждането на елитни клубени от сорта Asterix може да даде 2,5-3 кг от храсталака.


Благодарение на горепосочените положителни качества, картофите Asterix са включени в класацията на най-добрите елитни разновидности.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com