BgDaHan.com

Възпроизвеждането на грозде от резници

Възпроизвеждането на грозде от резници е много евтин и много надежден начин за получаване на посадъчен материал. Възпроизвеждането на грозде с резници има достойнството под формата на невъзможност за инфекция от филоксерата, която възниква при придобиването на разсад. Този метод е много рентабилен.

Недостатъкът на това възпроизвеждане ще бъде загуба от около две години за растежа на разсад. Можете да използвате метода на ваксиниране на съществуващите храсти, в този случай за втората година можете да видите гроздовете грозде.

Първата стъпка е да подготвите резници. Прибирането на реколтата се извършва през есента, докато лозята е защитена за зимата. Също така резници могат да бъдат събрани през зимата или пролетта преди сок поток. Реколтата се накисва във вода в продължение на няколко дни, след което се третират с меден сулфат. Съхранявайте резници в мазето, хладилника или пясъка.Фиданките могат да се отглеждат на чаша или на ученик на обекта. Долната част на рязането се нарязва под възела, а горната част се запечатва с парафин. Филизи, поставени в буркан с вода и чакащи за появата на бъбреците и корени. След появата на корени около 3 сантиметра резници се засаждат в готови чаши с почва. Постоянните резници могат да бъдат засадени до края на май.

Добър начин да отглеждате грозде в училище. Приготвените резници се поставят вертикално в ямата в слънчевия район на обекта. Изрезките са покрити с полиетиленово фолио. Филизи периодично полива и въздух.

Отглеждането на грозде по този начин е малко труден и дълъг процес, който в крайна сметка ще донесе плодове под формата на гроздове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com