BgDaHan.com

Проектиране на нестандартен сайт

Проектиране на нестандартен сайт

Неконвенционалните във формата на сайтовете Ви позволяват да въплъщавате най-невероятните и оригинални фантазии за дизайн. Но за собствениците на градини, които решават да проектират себе си, това е нестандартната форма, която често се превръща в крайъгълен камък. Как да планираме L-образна секция?

Малък? Опънати и тесни? Притиснат в ъгъла? Стилът може да бъде всичко. Но в дизайна трябва да се вземат предвид някои от нюансите.

Например, когато решаваме оформление на L-образната градина можем да го разглеждаме като две отделни части, всяка от които се изпълнява в своя собствена, за разлика от съседния стил. Например, една от частите е проектирана като градина, а втората - място за отдих.

В центъра на обекта, за изглаждане на ъгловата му форма и комбиниране на двете зони, имаме кръгла трева. Ако градината ви парцел има триъгълна форма, нейните ъгли могат да бъдат използвани за маскиране на помещения. А беседка, езера, тревни площи със закръглена форма, разположени в целия район, идеално изглаждат възприятието на триъгълника. Ако мястото е дълго и удължено, визуално го разширявайте с помощта на линии за навиване. На тесни участъци, арки, покрити с растения на екран, изглеждат страхотно. Поради това, което ограничава видимостта между градинските зони, районът визуално се разширява.В другата половина на градината има самостоятелна зона за отдих до фонтана. Там можете да се отпуснете на каменни пейки, заобиколени от различни цветни лехи. Докато планирате малък градински парцел, не забравяйте: малка градина - това не е миниатюрна градина. Броят на елементите в него трябва да бъде ограничен. В допълнение, в условията на ограничено пространство, използването на вертикално пространство е най-оптимално: катерене растения, тераси, релефни цветни лехи, висящи кошници с цветя. В центъра на обекта скулптура или алпийски слайд ще изглежда добре. От масивна ограда е по-добре да се откаже, най-доброто решение в този случай е решетъчна конструкция, усукана от растения.

За да направите дома си, било то апартамент или къща, колкото е възможно по-естествено, и компенсирайте възможността да останете в природата, създайте зелен интериор. Един от видовете интериорен дизайн е вътрешността на дървото. Такава ситуация в къщата ще създаде атмосфера на топлина и комфорт.

Олга Чаус, ландшафтен архитект

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com