BgDaHan.com

Касис в огъня: ефективен метод за борба с кърлежите в касис

Черното касис често е засегнато от болести и вредители и няма да получите добра реколта от болни храсти. Ще ви разкажа за моя метод на борба. Само просто да кажа, че на храстите, където има много бъбрек кърлеж (те просто стоят по клоните като малък kochanchiki зеле), желания ефект след лечение и не може да се получи. Същността на метода е изгарянето на растенията с огън.

Времето за обработка е късна есен или ранна пролет. В края на есента, с появата на измръзване, листата падат, бъбреците са готови за зимен хибернация. Вредителите също се подготвят за зимата. Вземам издухвач и всеки клон и пръст в близост до храстите, които горя с пламък. Тази работа може да се извършва през пролетта, преди пъпка подутост, но фактът, че в началото на пролетта под храстите често все още сняг и пъпки вече започват да се подува и е важно да не се пропусне, в противен случай пъпки умират.

Някои градинари препоръчват през пролетта да изчеткат храстите с вряла вода. Но мисля, че в този случай има много проблеми, но няма много полза.

Основното при обработката на втулки с пламък на горелка или газова горелка е да не прекалявате, за да не повредите бъбреците. Да работим спокойно и уверено, и успехът ви е осигурен.

Метод за борба с кърлежите в касис

По същия начин обработвам ягодоплодни храсти. През пролетта, веднага след като започнат да се появяват вредители - акари и пашкули, започвам лечението. Този метод е много прост, безопасен и ефективен. Никога не използвам пестициди върху парцела ми и всяка година получавам екологично чисти плодове и зеленчуци.

И.Гузев, регион ТверКоментар на специалиста

Преди да кажа нещо за същността на предложения метод, искам да подчертая една важна идея на автора: за да получите ефект, не можете да прекалявате и да пропуснете времето за обработка. И как да се справим с вредителите, всеки градинар решава сам.

Пожарът е бил използван в селското стопанство в древни времена. И в 60-те години на миналия век в Челябинска област е един агроном, култивирани малини по такава схема: 3-4 години събират само без да харчите сили в отстраняването на стъблата, борбата с вредители, болести и плевели. И след това в края на есента или ранна пролет плантация изгарят. Пожарът унищожи стъблото, стъблата, младите филизи, плевелите, които се настаниха върху стъблата на вредната фауна. Но това не се отрази на коренища и корените, а през същата година успешно се увеличиха плодовете, които бяха плодородни през следващата година. По-късно в провинцията системата е била призната: една година те прибират реколтата, премахват цялата надземна част, следващата година само младите издънки растат. Нещо подобно, вероятно, може да бъде тествано върху храстите от френско грозде, населени с акари на бъбреците.

Но ... Като правило, наличието на кърлежи се придружава от инфекция с "преглъщане", която можете да се отървете само от rastorchevkoy. Разбира се, ако тя е силна "zakleschenny" (но без Тери) храст изключително ценен там е следната: как трябва да бъдат отрязани, оставяйки няколко здрави издънки. Тези издънки се използват за възпроизвеждане. На остатъците, останали в храста, ще се развият млади издънки, които ще паснат като зелени резници.

И все пак е по-правилно да се елиминира храстът "zaklechenny" и да се засадят нови модерни сортове. И използвайте вентилатор за неговата цел. Въпреки това, посочената гледна точка не означава, че градинарят не трябва да експериментира. Просто не изкушавайте прекалено наивно или суетно за усещане.

Е. Ярославцев

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com