BgDaHan.com

Apple спаси

Apple спаси

Apple спаси

Това превъзходно разнообразие от ябълки има устойчивост към гъбични заболявания, като брада. Работите по създаването на сорта бяха завършени през 2004 г. Ябълките са доста големи, имат кръгла корона със средна плътност. Клоните на дърветата обикновено се намират на достатъчно разстояние една от друга, което улеснява събирането на реколтата. Листата имат удължена форма, насочена към върха. Кората на дървото е сива, гладка. Сортът се характеризира с бързина и отличен вид ябълки.

Плодовете са големи, средно около 214 грама. Те имат красив цвят: на зелено-жълтия фон на лента с пурпурен цвят. Кожата на ябълките е гладка и мазна. Подкожните точки са големи, зелени на цвят. Ядрото на плода е луковична, съдържа кръгли, тъмнокафяви семена със среден размер. Ябълките от този сорт са много приятни на вкус, съдържат много захари - 10,3%, титрувани киселини - 0,7%, витамин С - 16,5 mg / 100g. Тяхната плът е добре, сочна.Узряването на плодовете се случва през периода от 8 до 17 август, така че през септември средният потребител може лесно да ги търси на пазара. Ябълкова дървесна ябълка се различават не само по скорост, но и при високи добиви. На 7-8 годишна възраст младите дървета от този сорт добиват реколта от 40-50 кг от един разсад. В процеса на отглеждане не са открити никакви недостатъци на ябълковите дървета, принадлежащи към този сорт.

Така че, нека да обобщим. Можем да кажем, че "Apple Saved" е отлична възможност за почти всеки градинар на нашата страна и не само. Това се потвърждава от голямото търсене на разсад от собствениците на помощни стопанства. Изключителният пазарен вид на плодовете и забележителният им вкус, съчетани с бързина и висока плодовитост, създават отлични търговски перспективи за ябълките от този сорт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com