BgDaHan.com

Грижа за дома за Каланхое: някои правила и особености

Грижа за дома за Каланхое: някои правила и особености

Каланхое - представител на семейството Crassulaceae - многогодишно растение с доста масивна стволови и сочни, месести листа, височина 30 cm Degremon каланхое, каланхое перести и са особено популярни в отглеждането на дома ..

Цъфтене и подстригване

Цветя Каланхое може да бъде разнообразие от нюанси, вариращи от бяло до лилаво. Периодът на цъфтеж е предимно през пролетта или лятото. Но можете да постигнете цъфтеж през зимата. За да направите това, просто съдържайте растението в добре осветена стая, но със сравнително ниска температура на въздуха - около 15 ° С. Feature грижи цъфтящи каланхое при топло време, е да му даде достатъчно ярка светлина по време на цъфтежа, а след това - да потъмнее за около 2 месеца.

Подрязването и бръсненето на страничните процеси се извършват след цъфтежа. Това се прави, за да се даде на растението по-изразителна форма, за да стане малко по-точна. В допълнение, отдалечените издънки могат да бъдат вкоренени в бъдеще.

Осветление и температура на въздухаКаланхое - растение доста нетърпеливо по отношение на грижата за него. За да се осигури пълно осветление, е достатъчно да го поставите на прозореца в най-светлата стая. Температурата на въздуха може да варира от 16 ° C до 25 ° C през пролетта и лятото и от 14 ° C до 16 ° през есента и зимата. В студения сезон, а именно от октомври до февруари, температурата трябва да бъде по-ниска година с мотива, че централата преминава в спящо състояние, в отговор по този начин да се намали дневните часове.

Поливане и превръзка на Каланхое

Поливане и превръзка

Това растение се нуждае от много обилно поливане, защото липсата на влага може да доведе до отпадане на листата. Но не забравяйте, че напояването на Каланхое следва само след изсушаване на земята от предишното поливане. До началото на есента, растението трябва да се полива по-рядко, а през зимния сезон - като цяло, максималното ограничение поливане.

Грижата за дома на Каланхое, а именно най-значимият и ценен елемент от него, е правилното допълване със сложен минерален тор. Той трябва да бъде произведен, когато растението цъфти и е във фаза на активен растеж. За да се храни Каланхое е необходимо всяка седмица, до есента, постепенно да се увеличава интервалът между най-висшето превръзка. Когато растението отива във фаза на почивка, ще бъде достатъчно, за да се храни само веднъж на всеки 30 дни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com