BgDaHan.com

Сортове астер

Сортове астерНепретенциозните астери, обичани от всички градинари, растат в почти всяка градина. Многогодишните и ежегодните астери имат много сортове в своя арсенал. В една статия не могат да бъдат описани всички сортове астери, ще разгледаме няколко от най-интересните сортове годишни и многогодишни астери, подходящи за култивиране в нашите географски ширини.

Годишни сортове

Алена.

Помпон Астър сортиране. Формата на храста е колона, височината на растението достига 65 сантиметра, образува много странични клони. Педикелите са силни, дължината им достига 40 сантиметра, листата са зелени. Поради силното разклоняване в храста може да цъфтят едновременно около 30 цвята. Средният диаметър на съцветието е 5 сантиметра, цветята са с дебело стъбло, плоско заоблени.

Алис.

Капитанът на астера за данни се счита за капитан. Растението е отнесено към средния период на цъфтеж, храста е полуразпръскващо, височината му достига 60 сантиметра. Дръжките са достатъчно здрави, максималната им дължина достига 50 сантиметра, цветът на червените и червените цветове, съцветието не променя цвета на слънцето. На всеки буш астер от този сорт могат едновременно да цъфтят до 16 съцветия. Диаметърът на цветята може да достигне 15 сантиметра. Цъфтежът може да продължи до два месеца.Развъдчиците твърдят, че това разнообразие от звезди е устойчива на фузариоза и също така може да издържи "капризите на времето".

Аякс.

Розови сортове, има късен период на цъфтеж. Растението достига височина 70 см, с диаметър 25 см, с колона, изправен с продълговати зелени листа. Средният брой на издънките е седем, съцветия средно по 8 броя на растение. Ударите са силни, дължината им достига 50 сантиметра.

Цъфти Аякс около 20 дни. Съцветието е полусферично, има средна плътност, диаметър 8 сантиметра. Развъдчиците обръщат внимание на устойчивостта на сорта на болести и вредители, също Аякс не се страхува от overmoistening.

Многогодишни сортове астери

Астра Фремонта дойдоха в нашата земя от Америка. Този сорт има лилави цветя, когато се отглежда в южните райони на страната, цъфтят през април, поради което според периода на цъфтеж Fremont е класифициран като ранни сортове. Височината на храсталака достига 40 сантиметра, а някои издънки са подходящи за рязане. Тази категория се използва от градинари, за да украсяват цветни лехи, в случаите, когато са необходими ниски трайни цветя.

Европейска астера дойде в Русия от Централна Европа, на височина достига 60 сантиметра. Това разнообразие от астери е станало популярно за градинарите поради лекотата на грижите и обилното цъфтеж през вегетационния сезон. Някои растения от този сорт могат да цъфтят през юли, други цъфтят в края на лятото, а други през есента. Съцветия могат да имат различни нюанси на синьо и люляк. Размерът на отделно цвете е 3-6 сантиметра.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com