BgDaHan.com

Асортирани ябълки

Асортирани ябълки

надежден

В Института за научни изследвания на Далечния Изток А. В. Белоняев бе изваден от летния вид ябълка "Надежден". Този сорт произхожда от пресичането на сортовете ябълки на Аугустовите Далечен Изток и Ребрата. Ябълкови дървета от този сорт растат в южните райони на Хабъровска територия и в Приморски Край.

И също така може да се намери в аматьорски градини на такива райони като: Амур, Сахалин и в еврейския автономен район. Плодовете на този сорт ябълка са най-доброто от летните сортове вкус.Кръглата пирамидална корона със средна плътност има силно развиващо се дърво, скелетните клони на светлокафяв цвят са разположени под ъгъл от 90 °. На печалбите от миналата година се образуват пръстени. Зеленикавите сиви издънки са тънки, със средна дебелина, леко извити и леко снижени. Конусовидните бъбреци са леко пресовани, изпъкнали лещи със сив цвят. Листата е със среден размер, яйцевидно-продълговати, със закръглена основа и двузърнесто зъбно назъбване. Средната пластина е леко вълнообразна и походна отдолу.

Листата имат оцветяване отдолу светло зелено, а отгоре плътно зелено. В края на годишните издънки се формират цветя със среден размер. Дължината на педикелите е от 1 до 2,5 см. Венчелистчетата са боядисани в бяло и имат закръглена форма. Тичинки с големи прашници са разположени много по-високо от колоната от пистили. Плодовете от сорта "Надеждни" имат кръгла или леко сплескана форма, а теглото на този плод варира от 38 до 50 грама. Плодовете по време на бране имат бледожълт цвят със зеленикав оттенък, а покриващият цвят на ябълките е твърд пунктиран или карминов руж. В малка фуния се поставя средната дебелина и дължина на дръжката. Месото на този плод от ябълки е бяло и сочно сладко-кисело вкус. Според вкуса плодовете на ябълката "Надеждни" са един от най-добрите летни сортове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com